Facebook: Οι νέοι κανόνες για την αποτροπή ρατσιστικών μηνυμάτων και πολιτικών μίσους
Οι νέοι κανόνες που προωθεί το Facebook για την αντιμετώπιση ρατσιστικών μηνυμάτων και πολιτικών μίσους.

Ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το Facebook. Με εκατομμύρια χρήστες σε όλων τον κόσμο που μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Για την αντιμετώπισή, όμως, της προώθησης ρατσιστικών μηνυμάτων ή πολιτικής μίσους το γνωστό social medium περνάει σε νέες αλλαγές.

Η γνωστή εταιρεία αναμένεται να απαγορεύσει διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι άτομα από συγκεκριμένη φυλή, εθνικότητα, καταγωγή, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό αποτελούν απειλή για τη φυσική ασφάλεια ή την υγεία οποιουδήποτε άλλου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mark Zuckerberg:

“Υιοθετούμε ορισμένες νέες πολιτικές προκειμένου να απαγορεύσουμε μια πιο ευρεία κατηγορία περιεχομένου μίσους σε διαφημίσεις. Το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε είναι να αρχίσουμε να επισημαίνουμε περιεχόμενο που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την ειδησεογραφία και το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι παραβιάζει τις πολιτικές μας.”

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Euronews.gr, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook υποστήριξε ότι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο από αναρτήσεις που υποδηλώνουν ότι είναι κατώτεροι από άλλες ομάδες ανθρώπων. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι αναζητά μία φόρμουλα για να αποφύγει ενδεχόμενο μπλοκάρισμα αναρτήσεων όπως αυτές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Όπως, ανέφερε πάλι ο Zuckerberg:

“Έχω δεσμευτεί ότι το Facebook θα παραμείνει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διάλογο για να συζητήσουν σημαντικά θέματα.”

Δες ακόμα: Το Viber στρέφεται εναντίον του Facebook για παραβιάσεις δεδομένων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;