Κοινωνικός Τουρισμός 2020:
Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Δείτε αναλυτικά!

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: “Ρεκόρ” αιτήσεων για την ένταξη στο Πρόγραμμα

Μέσα σε μόλις 24 ώρες, οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεπέρασαν ήδη τις 110.000.

“Σπάνε κάθε ρεκόρ, σε σχέση με άλλες χρονιές στο παρελθόν, οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός 2020-2021″”, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι, σε μόλις 24 ώρες, οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν ήδη τις 110.000, ενώ τονίζει ότι το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου κοινωνικού τουρισμού αφορά 300.000 δικαιούχους και, για πρώτη φορά, επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

“Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα, αλλά και ακτοπλοϊκές εταιρείες, να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2.7.2020. Ο κοινωνικός τουρισμός, ειδικά φέτος, συμφέρει όλους και θα στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας”, υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής σεζόν, το πρόγραμμα έχει μεγαλύτερη χρηματοδότητση για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Οι διανυκτερεύεσεις αυξάνονται σε δέκα, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021.

Κοινωνικός Τουρισμός 2020 – Πληροφορίες:

Ποιοι είναι Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

-ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2019 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας,

-ασφαλισμένες που το έτος 2019 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας,

-ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2019 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον πενήντα (50) ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας,

-ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2019 συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ’, δηλαδή από ημέρες  ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας, από ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και από ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας,

-άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Ποιοι είναι Ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενα μέλη των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

τα φυσικά, νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα παιδιά και γενικά τα παιδιά των οποίων οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια:
i. ηλικίας από 5 έως 18 ετών (μη συμπληρωμένο το 18ο έτος – παιδιά με ημερομηνίες γέννησης από 02.08.2002 έως 31.12.2015),

ii. ηλικίας από 18 έως 24 ετών (συμπληρωμένο το 18ο έτος – παιδιά με ημερομηνίες γέννησης από 02.08.1995 έως 01.08.2002), όταν είναι κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων έμμεσα ασφαλισμένα μέλη είτε του ίδιου του δικαιούχου είτε του άλλου γονέα,

iii. ηλικίας από 18 ετών και ανεξαρτήτως ορίου (με ημερομηνία γέννησης έως 01.08.2002), όταν έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως και είναι κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας.

οι σύζυγοι των δικαιούχων,

• όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων,

• όταν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

γ. οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και μόνο όταν:

i. υπάρχει ανάγκη συνοδείας, δηλαδή:

• ο δικαιούχος ΑμεΑ είναι μεμονωμένο άτομο, χωρίς άλλα ενήλικα ωφελούμενα μέλη, που θα μπορούσαν να τον συνοδέψουν,

• ο δικαιούχος ΑμεΑ έχει ενήλικα ωφελούμενα μέλη, αλλά ανήκουν και αυτά στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και δεν μπορούν να θεωρηθούν συνοδοί του/χρήζουν και αυτά συνοδείας.

ii. η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).

Η επιλογή του συνοδού δικαιούχων ή ωφελουμένων ΑμεΑ γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση.

Σε κάθε δικαιούχο ή ωφελούμενο ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω αντιστοιχεί ένας συνοδός.

Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων είναι τα εξής:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται σήμερα 7.551 δικαιούχοι – Πόσα χρήματα θα λάβουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;