Πανελλήνιες 2020 - Ιστορία: Ο σχολιασμός των θεμάτων
Ο σχολιασμός των θεμάτων της Ιστορίας Προσανατολισμού από το ΝΕΟ Φροντιστήριο

Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2020 εξετάστηκαν στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), αλλά και στην Πληροφορική (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον) της Ομάδας Προσανατολισμού Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής.

Πανελλήνιες 2020: Θέματα στην Ιστορία

Aναλυτικά τα θέματα στην ‘ΙΣΤΟΡΙΑ’ ΕΔΩ.

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΙΣΤΟΡΙΑ (ημερήσια)’ πατήστε ΕΔΩ.

Για τα θέματα ‘ΙΣΤΟΡΙΑ (εσπερινά)’ πατήστε ΕΔΩ.

Στο Neolaia.gr έχουμε και έναν πρώτο σχολιασμό των θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στην Ιστορία Προσανατολισμού για τις Πανελλήνιες 2020 από το ΝΕΟ Φροντιστήριο!

Σχολιασμός των θεμάτων του μαθήματος της Ιστορίας Προσανατολισμού από τον Ιστορικό μας και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Ομίλου Νέο Φροντιστήριο στο μάθημα της Ιστορίας, Σπύρο Θεοχάρη:

Τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και ήταν αναμενόμενα.

Στην πρώτη ομάδα απαιτούνταν προσοχή από τους εξεταζόμενους στο θέμα Α1γ (Λαϊκό κόμμα) ώστε να αναφερθεί το σωστό απόσπασμα από τη σελ. 93. Επιπλέον, ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν και τα γ και ε από το θέμα Α2. Οι ερωτήσεις πρώτης ομάδας (θέματα Β1 και Β2) περιείχαν μικρό βαθμό δυσκολίας και θεωρούνται αναμενόμενες.

Στη δεύτερη ομάδα το θέμα Γ1 απαιτούσε συνδυασμό δύο ενοτήτων (Τράπεζα Ελλάδος και κρίση του 1932) χωρίς να παρουσιάζει δυσκολίες ενώ και τα κείμενα θα μπορούσαν να σχολιαστούν με ευκολία από τους υποψηφίους.

Στο θέμα Δ1, λόγω του ότι δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο, οι εξεταζόμενοι οφείλουν να συνδυάσουν στοιχεία από διαφορετικές ενότητες. Ειδικότερα, πρέπει να αναφερθούν οι σελίδες 66-68, η σελίδα 70 (με την επανάσταση του 1843 το ρωσικό κόμμα θεώρησε την ψήφιση Συντάγματος ως μοναδική λύση αφού δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί ο Όθων) καθώς και η σελίδα 73 (την περίοδο… θέματα).

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό των θεμάτων εδώ!

Δες επίσης: Πανελλήνιες 2020 – Ιστορία: Οι απαντήσεις στα θέματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;