Φραπές: Πώς δημιουργήθηκε ο πιο καλοκαιρινός ελληνικός καφές;
Και εγένετο ο φραπές!

Όσα χρόνια και να περάσουν, όσοι καφέδες και να δημιουργηθούν, ο φραπές θα είναι ίσως ο πιο γνωστός ελληνικός, καλοκαιρινός καφές. Όλοι έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή τους, ενώ μερικοί συνεχίζουν να τον προτιμούν αγνοώντας τους πιο trendy καφέδες, όπως είναι ο freddo espresso ή ο freddo cappuccino.

Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως πώς δημιουργήθηκε ο φραπές;

Αν ναι, τότε είμαστε εδώ για να σού λύσουμε την απορία!

Η αλήθεια είναι πως ο φραπές δημιουργήθηκε κατά τύχη το μακρινό 1957. Τότε, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δρίτσας, αντιπρόσωπος της Nestle στην Ελλάδα, παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, το οποίο ήταν ένα στιγμιαίο σοκολατούχο ρόφημα που δημιουργείται αναμιγνύοντας το με  γάλα, καθώς το “χτυπάς” στο σέικερ.

Ο υπάλληλος του Δρίτσα, Δημήτριος Βακόνδιος, συνήθιζε να πίνει nescafe, αλλά όταν θέλησε να πιει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν έβρισκε ζεστό νερό. Έτσι, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει κρύο αντί για ζεστό νερό προκειμένου να φτιάξει τον καφέ του. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και κρύο νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο φραπέ της ιστορίας. Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί να σημειωθεί ότι η λέξη φραπέ είναι γαλλική και σημαίνει χτυπημένος (από το ρήμα frapper=χτυπώ).

Δείτε επίσης:Βότκα: 6 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για το αγαπημένο ποτό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;