Όσα χρόνια και να περάσουν, όσοι καφέδες και να δημιουργηθούν, ο φραπές θα είναι ίσως ο πιο γνωστός ελληνικός, καλοκαιρινός καφές. Όλοι έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή τους, ενώ μερικοί συνεχίζουν να τον προτιμούν αγνοώντας τους πιο trendy καφέδες, όπως είναι ο freddo espresso ή ο freddo cappuccino.
Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως πώς δημιουργήθηκε ο φραπές;
Αν ναι, τότε είμαστε εδώ για να σού λύσουμε την απορία!
Η αλήθεια είναι πως ο φραπές δημιουργήθηκε κατά τύχη το μακρινό 1957. Τότε, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δρίτσας, αντιπρόσωπος της Nestle στην Ελλάδα, παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, το οποίο ήταν ένα στιγμιαίο σοκολατούχο ρόφημα που δημιουργείται αναμιγνύοντας το με γάλα, καθώς το “χτυπάς” στο σέικερ.
Ο υπάλληλος του Δρίτσα, Δημήτριος Βακόνδιος, συνήθιζε να πίνει nescafe, αλλά όταν θέλησε να πιει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν έβρισκε ζεστό νερό. Έτσι, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει κρύο αντί για ζεστό νερό προκειμένου να φτιάξει τον καφέ του. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και κρύο νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο φραπέ της ιστορίας. Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί να σημειωθεί ότι η λέξη φραπέ είναι γαλλική και σημαίνει χτυπημένος (από το ρήμα frapper=χτυπώ).
Δείτε επίσης:Βότκα: 6 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για το αγαπημένο ποτό
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπάλληλοι γραφείου
Πλήρης Απασχόληση
05-03-2024
Ταύρος
Χωρίς κατηγορία
Όλοι οι τύποι εργασίας
21-03-2024
Θεσσαλονικη