5 επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις με πτυχίο στον κλάδο της Επικοινωνίας
Τι μπορείς να κάνεις με ένα πτυχίο Επικοινωνίας;

Η δημιουργία μίας καριέρας σε ένα επάγγελμα που θα σου αποφέρει χρήματα αλλά και απόλαυση είναι κάτι απαιτητικό, που θέλει πολλή σκέψη και μπορεί να αποβεί ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι πως ένα πτυχίο στον κλάδο της Επικοινωνίας σού προσφέρει πληθώρα επιλογών σε διάφορους τομείς, οπότε σίγουρα έχεις επιλογές. Έτσι, παρακάτω σου προτείνουμε μερικά επαγγέλματα που μπορείς να κυνηγήσεις, αν έχεις πτυχίο στον κλάδο της Επικοινωνίας.

1. PR Specialist

Ως PR Specialist συνεργάζεσαι με εταιρείες και επιχειρήσεις, όπου το κύριο ζητούμενο του ρόλου σου είναι να βοηθάς στη δημιουργία και τη διατήρηση μίας καλής και προσεγμένης δημόσιας εικόνας για την εταιρείας ή την επιχείρηση. Αυτό μπορεί να συμβεί με ποικίλους τρόπους, όπως είναι η δημιουργία events, ή η παραγωγή δελτίων τύπου και κειμένων. Γενικώς ως PR Specialist θα έχεις την ευθύνη της εικόνας της εταιρείας σε όλες τις εκφάνσεις και τις πλατφόρμες συνολικά.

2. HR Manager

Ο HR Manager ή αλλιώς Υπεύθυνος Ανθρωπίνου Δυναμικού είναι ο άνθρωπος των εργαζομένων. Ο ρόλος του αφορά την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού, της εταιρείας ή της επιχείρησης, αφού ουσιαστικά βρίσκονται ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Εντός των  τους είναι επίσης είναι η διεξαγωγή συνεντεύξεων και η απόφαση πρόσληψης κάποιου νέου εργαζόμενου ή εργαζόμενης, κάτι που οι επικοινωνιακές δεξιότητες που έχεις αναπτύξει στο έπακρον κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, θα είναι αρκετά χρήσιμες.

3. Event Manager

Ο event manager δεν διοργανώνει μόνο παρτάκια (δυστυχώς). Είναι αυτός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση κάθε είδους event (πάρτυ, συνέδριο, συναυλίες κλπ) από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό συνεπάγεται τη λήψη πολλών ευθυνών όπως η οργάνωση, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του σχεδιασμού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η εκδήλωση. Έτσι, αναλόγως το μέγεθος της εκδήλωσης είναι πιθανό να χρειαστεί να μετακινείσαι συχνά και να έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά και να συντονίζεις ακόμη και τη διαχείριση budget, το οποίο μάλλον θα ανέρχεται σε υψηλά ποσά.

4. Graphic Designer

Αν έχεις σπουδές στον κλάδο της Επικοινωνίας και έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες και ικανότητες, θα μπορούσες να συνδυάσεις τις δύο κλίσεις σου στο graphic design. Ένας graphic designer προσπαθεί να επικοινωνήσει το μήνυμα μίας εταιρείας, οργανισμού ή ενός πελάτη γενικότερα μέσω γραφικών. Θα χρειαστεί να δουλέψεις τόσο με το γραπτό λόγο και μικρά κείμενα όσο και με εικόνες προσπαθώντας να αποτυπώσεις ένα ελκυστικό και έξυπνο μήνυμα σε μία εικόνα. Για αυτό εκτός από καλλιτεχνική φύση θα πρέπει να έχεις επιμονή στη λεπτομέρεια!

5. Μεταφραστής

Αν έχεις έφεση στις ξένες γλώσσες και ξέρεις σε πολύ καλό επίπεδο παραπάνω από 2 ξένες γλώσσες, θα μπορούσες να γίνεις μεταφραστής. Ως μεταφραστής θα μπορούσες να ασχοληθείς με τις εκδόσεις, το διπλωματικό σώμα ή τη δημοσιογραφία. Παρ’ όλα αυτά αν σκέφτεσαι να το γυρίσεις στη μετάφραση, ίσως θα ήταν καλύτερο να σκεφτείς πρώτα ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό και μόνο εφόσον γνωρίζεις καλά κάποιες γλώσσες εκτός των Αγγλικών (που πρέπει να γνωρίζεις άπταιστα).

Δείτε επίσης: 5 επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις αν έχεις πτυχίο στο Marketing

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
52'
2 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
59'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
8'
75 - 74
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 4 
  
 0