Άρση μέτρων: Ποιες χώρες της Ευρώπης ανοίγουν από σήμερα τα σύνορά τους;
Η άρση των μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού φέρνει και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων. Δείτε αναλυτικά!

Η σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, φέρνει και το άνοιγμα των συνόρων στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μετά από τρεις μήνες απομόνωσης, οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν σιγά σιγά και σταδιακά από σήμερα τα σύνορά τους και επιτρέπουν τα ταξίδια.

Οι χώρες της ζώνης Σένγκεν επιτρέπουν από σήμερα τη μετακίνηση των πολιτών χωρίς ελέγχους, έπειτα από τρεις μήνες που διατηρούσαν κλειστά τα σύνορά τους. Η υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε και αυτές τις αλλαγές.

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα τις χώρες της ζώνης Σένγκεν να άρουν από σήμερα τους συνοριακούς ελέγχους προκειμένου να επιτρέψουν το σταδιακό τους άνοιγμα και σε άλλες χώρες από τον Ιούλιο.

Ποιες χώρες είναι ήδη προσβάσιμες;

Η Ιταλία ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου ανοίγοντας τα σύνορά της για όλους τους ταξιδιώτες. Εκείνη τη χρονική περιόδο οι περισσότερες χώρες διατηρούσαν σε ισχύ περιορισμούς για τα ταξίδια προς τη χώρα αυτή, καθώς, υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εστίες του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της από την Πέμπτη. Ακολούθησε η Πολωνία στην οποία μπορούν να ταξιδέψουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες ήδη από το Σάββατο.

Πολλές χώρες επέλεξαν μία διαφορετική στρατηγική. Άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες τα σύνορά τους πρώτα στις γειτονικές τους χώρες, προτού επιτρέψουν πιο ευρέως την κυκλοφορία των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χώρες της Ευρώπης, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο δεν έκλεισαν ποτέ τα σύνορά τους!

Ποιες χώρες ανοίγουν από σήμερα τα σύνορά τους;

Το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα αποκατέστησαν από σήμερα το πρωί την ελεύθερη κυκλοφορία με όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα, που ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας στηρίζεται στον τουρισμό, έχει προσκαλέσει ταξιδιώτες και από πολλές άλλες περιοχές εκτός Ε.Ε. Μερικές από αυτές είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα.

Οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας θα πάψουν να ισχύουν από τα μεσάνυχτα.

Πολλές χώρες που ανοίγουν σήμερα τα σύνορά τους ή που τα έχουν ήδη ανοίξει θα διατηρήσουν σε ισχύ τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπου παρατηρούνται ακόμη υψηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. Αυτές οι χώρες είναι οι εξής: Ουγγαρία, Βουλγαρία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Λετονία.

Η Νορβηγία ανοίγει σήμερα τα σύνορά της για όλες τις σκανδιναβικές χώρες με όρους. Ανάμεσα στους όρους αυτούς είναι και ο αποκλεισμός των ταξιδιωτών από τη Σουηδία, όπου η επιδημία παραμένει ακόμα σε έξαρση.

Ποιες χώρες θα διατηρήσουν κλειστά τα σύνορά τους;

Η Ρουμανία δε θα ανοίξει ακόμα τα σύνορά της για όσους δεν είναι πολίτες της. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα το πράξει αυτό!

Η Ισπανία είχε ανακοινώσει ότι θα άνοιγε τα σύνορά της στους τουρίστες την 1η Ιουλίου. Τελικά, αυτό δε θα ισχύσει και θα γίνει στις 21 Ιουνίου. Εξαίρεση θα αποτελούν οι χερσαίοι έλεγχοι στα σύνορα με την Πορτογαλία που θα παραμείνουν σε ισχύ ως την 1η Ιουλίου.

Η Νορβηγία δε θα ανοίξει σήμερα τα σύνορά της παρά για τις άλλες σκανδιναβικές χώρες. Από τη λίστα αυτή αποκλείεται η Σουηδία. Η Δανία, επίσης, προς το παρόν δέχεται ταξιδιώτες μόνο από τη Γερμανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία

Δες ακόμα: Άρση μέτρων: Ανοίγουν τα γυμναστήρια – Αναλυτικές οδηγίες για τους αθλούμενους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;