Γιατί χρονοτριβούμε; Σου έχουμε την απάντηση!
Οι έξι λόγοι για τους οποίους χρονοτριβούμε!

Συχνά αντιμετωπίζεις ένα συναίσθημα του να μη θέλεις να κάνεις τίποτα. Να θέλεις, απλά, να κάτσεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου και να κοιτάς το ταβάνι. Τότε είναι που χρονοτριβείς.

Βασικά, κάνεις τα πάντα για να μην κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει!

Είναι μία κατάσταση που όλοι έχουμε περάσει, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το κάνουμε αυτό; Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο να χρονοτριβούμε και να μην κάνουμε ότι πρέπει να γίνει; Σου έχω την απάντηση σε όλα σου τα ερωτήματα!

1. Θέλεις να αποφύγεις ένα άσχημο συναίσθημα

Συχνά χρονοτριβείς απλά και μόνο γιατί αυτό που έχεις να κάνεις, ή η κατάληξη της πράξης αυτής δε σε ευχαριστεί. Προσπαθείς να το αναβάλεις όσο γίνεται και βρίσκεις άλλα πράγματα να κάνεις. Αλλά, κάποια στιγμή θα ασχοληθείς και με αυτό αναγκαστικά!

2. Φοβάσαι την αποτυχία

Συχνά, ένας βασικός λόγος που σε οδηγεί στο να χρονοτριβείς, είναι ότι φοβάσαι ότι θα αποτύχεις. Πιστεύεις ότι ο άθλος αυτός που έχεις μπροστά σου, είναι τόσο σημαντικός και δύσκολος, που απλά αποφασίζεις να το αφήσεις για λίγο αργότερα. Κάτι σαν να σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

3. Δε σε νοιάζει ο μελλοντικός εαυτό σου

Συνήθως, χρονοτριβείς όταν έχεις να διαβάσει ή να κάνεις ένα βαρετό και δύσκολο πράγμα. Αν κάτσεις για μερικά λεπτά και σκεφτείς που μπορεί να σε οδηγήσει αυτό μελλοντικά και τι δε θα έχεις καταφέρει αν δεν το κάνεις. Οπότε, μη χρονοτριβείς και σκέψου τον μελλοντικό εαυτό σου.

4. Οι στόχοι σου δεν έχουν χρονικό περιθώριο

Οι στόχοι που βάζεις δεν έχουν συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι για τις καθημερινές δουλειές και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Κάποια στιγμή θα καταφέρεις τους στόχους σου και θα νιώσεις μία χαρά. Στα καθημερινά πράγματα μπορείς να χρονοτριβείς όσο θέλεις!

5. Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Και αυτό είναι αρκετά κακό! Είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμήσεις. Βάζεις μόνος σου εμπόδια στον εαυτό σου γιατί πιστεύεις ότι δε θα τα καταφέρεις. Έτσι, το μόνο που κάνεις είναι να αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει.

6. Το να χρονοτριβείς μπορεί να λειτουργεί για σένα

Όσο και να συμφωνείς με δηλώσεις του τύπου “Κάνε τα πράγματα νωρίς για να μην τρέχεις το τελευταίο λεπτό”, μπορεί για σένα η πίεση αυτή και το άγχος να λειτουργεί παραγωγικά. Αν, όμως, όχι τότε πρέπει να το σταματήσεις αμέσως και να αλλάξεις τακτική.

Δες ακόμα: 6 συμβουλές για να ξεκινήσεις το διάβασμα και να μη χρονοτριβείς άλλο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;