Spike Lee: 5 ταινίες του σκηνοθέτη που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Ο Spike Lee είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία Αμερικάνους σκηνοθέτες αυτή τη στιγμή και αυτές οι ταινίες θα σε βοηθήσουν να μπεις στον κόσμο του!

3. Ο Υποκινητής

Υπόθεση: Μια συμμορία επιτίθεται σε τράπεζα της Νέας Υόρκης και παίρνει ομήρους υπαλλήλους και πελάτες. Κι ενώ ο ντετέκτιβ Φρέιζερ που αναλαμβάνει την υπόθεση προσπαθεί να ανακαλύψει ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα των απαγωγέων, η Μαντλίν, εκπρόσωπος των συμφερόντων του ιδιοκτήτη της Τράπεζας, διαπραγματεύεται με τον αρχηγό των ληστών για να μην αποκαλυφθεί το περιεχόμενο μιας θυρίδας.

Γιατί αξίζει να τη δεις: Ο Spike Lee αποδεικνύει με την ταινία του αυτή ότι μπορεί να είναι και πιο εμπορικός από ότι τον έχουμε συνηθίσει. Το θρίλερ αυτό έχει μεγάλα ονόματα όπως η Jodie Foster, ο Denzel Washington και ο Clive Owen και αρκετή δράση και αγωνία για να σε κρατήσει. Όμως, όπως και κάθε μεγάλος σκηνοθέτης, ο Lee έχει άλλα στο μυαλό του, όπως η εξουσία και η κριτική της Αμερικάνικης κοινωνίας μετά την 9/11.

4. Η Παρείσφρηση

Υπόθεση: Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ένας Αφροαμερικανός κι ένας Εβραίος αστυνομικός από το Κολοράντο κατορθώνουν να παρεισφρήσουν στην Κου Κλουξ Κλαν.

Γιατί αξίζει να τη δεις: Η ταινία χάρισε στον Spike Lee το πρώτο του Όσκαρ για Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο. Πρόκειται για μία αστυνομική ταινία που έχει στο μυαλό της θέματα όπως ο ρατσισμός, η κοινωνική θέση των Αφροαμερικάνων, αλλά και την Ku Klux Klan. Ο Lee συνδέει παρελθόν και το παρόν με έναν μοναδικό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο που η ταινία τα πήγε τόσο καλά στα Όσκαρ του 2019.

5. Da 5 Bloods

Υπόθεση: Τέσσερις Αφροαμερικανοί βετεράνοι επιστρέφουν στο Βιετνάμ δεκαετίες μετά από τον πόλεμο για να βρουν τη σορό του αρχηγού τους – κι έναν θαμμένο θησαυρό.

Γιατί αξίζει να τη δεις: Ο Spike Lee δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η νέα του ταινία θα προβαλλόταν εν μέσω όλου αυτού που έχει συμβεί στην Αμερική μετά τη δολοφονία του George Floyd. Και έτσι, η ταινία αποκτά μία διαχρονικότητα και μία βαθιά κριτική που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί. Η ταινία δείχνει μία διαφορετική πλευρά του πολέμου του Βιετνάμ και η κριτική του κόβει σαν ξυράφι. Μία από τις καλύτερες ταινίες του 2020 μέχρι τώρα!

Δες ακόμα: 5 ταινίες με θέμα τον φυλετικό ρατσισμό

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;