5 ταινίες με θέμα τον φυλετικό ρατσισμό
Οι ταινίες που θα σου δείξουν τον φυλετικό ρατσισμό από τη σκοπιά των ανθρώπων που τη βιώνουν και πρέπει να δεις!

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που είχαν ένα ακόμη Αφροαμερικάνο ως θύμα της βίας αστυνομικών το θέμα του φυλετικού ρατσισμού έχει επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο. Το κίνημα BlackLivesMatter έχει επανέλθει δριμύτερο και μας θυμίζει ότι ο ρατσισμός δεν έχει μειωθεί, απλά έχει κρυφτεί καλά και περιμένει να χτυπήσει. Γι αυτό και εμείς έχουμε μερικές ταινίες που θίγουν ακριβώς αυτό το θέμα.

Ταινίες που σου δείχνουν την ιστορία του φυλετικού ρατσισμού στην Αμερική, αλλά και το πιο πρόσφατο παρελθόν. Με θύματα αστυνομικής βίας ή/και ρατσιστικών καταστάσεων να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και οι θεατές να βλέπουμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία.

1. Μία Στάση Πριν Το Τέλος

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Υπόθεση: Η τελευταία μέρα της ζωής του Όσκαρ Γκραντ, ενός 22χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό την Πρωτοχρονιά του 2009.

Γιατί αξίζει να το δεις: Η αληθινή ιστορία του Αφροαμερικανού Όσκαρ Γκραντ όπως δόθηκε μοναδικά από τον Ryan Coogler και την ερμηνεία που έκανε σταρ τον Michael B. Jordan. Μία σπαραχτική ιστορία που σου δείχνει ότι ο ρατσισμός είναι δίπλα σου και πρέπει πάση θυσία να τον πολεμήσεις.

2. Dear White People

Υπόθεση: Η ταινία επικεντρώνεται στις αυξανόμενες φυλετικές διαμάχες σε ένα κολέγιο της Αμερικής. Τα γεγονότα παρουσιάζονται από την οπτική των Αφροαμερικανών σπουδαστών του κολεγίου.

Γιατί αξίζει να το δεις: Η ταινία πρέπει οπωσδήποτε να προβληθεί σε όσους πιστεύουν ότι ο ρατσισμός έχει εκλείψει στις μέρες μας. Παρουσιάζει τις λεπτές γραμμές ρατσιστικών συμπεριφορών που μπορεί να θεωρούμε φυσιολογικές, ενώ μας δείχνει πώς τα παιδιά, και ιδιαίτερα οι Αφροαμερικάνοι, βιώνουν τις φυλετικές διακρίσεις.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;