5 βιβλία για να κατανοήσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου
Βιβλία για εσένα που θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό και τον τρόπο ζωής σου.

Πολλές φορές διάφορα γεγονότα και καταστάσεις στη ζωή μας πυροδοτούν σκέψεις, αμφιβολίες και ερωτήματα σχετικά με τον εαυτό μας. Καταστάσεις όπως η αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο ή η απώλεια ενός αγαπημένου, μπορούν να μας φέρουν αντιμέτωπους με ερωτήματα που αφορούν το μέλλον μας, την προσωπικότητά μας και το ποιοι τελικά είμαστε.

Αυτά δεν είναι απλά ερωτήματα και σίγουρα δε βρίσκουμε τις απαντήσεις έτοιμες με κάποιο εύκολο τρόπο, αλλά απαιτείται αρκετή σκέψη και εσωτερική διεργασία. Ωστόσο, στην ανακάλυψη των απαντήσεων μπορούν να μας βοηθήσουν ορισμένα βιβλία, τα οποία σχετίζονται με την αυτοβελτίωση, την ανακάλυψη του προσωπικού σκοπού που έχει ο καθένας, αλλά και το πώς εν τέλει μπορεί ο καθένας να αλλάξει τον εαυτό του πάντα προς το καλύτερο. Και φυσικά αυτά τα βιβλία είναι που μπορούν να μάς βοηθήσουν να φέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε στον εαυτό και τη ζωή μας!

Ας τα δούμε!

1. Ξεκινήστε από το γιατί

Περίληψη:  Ένα βιβλίο για όσους θέλουν να εμπνεύσουν τους άλλους …και για όσους θέλουν κάποιον να τους εμπνεύσει.

Ο Σάιμον Σίνεκ ηγείται ενός κινήματος που έχει στόχο να οικοδομήσει έναν κόσμο στον οποίο οι περισσότεροι από εμάς θα αντλούμε έμπνευση από τη δουλειά που κάνουμε. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη παρακολουθήσει την ομιλία του στο TED.com για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε. Στο βιβλίο του Ξεκινήστε από το Γιατί, ο Σίνεκ πηγαίνει αυτή την ιδέα ακόμα παραπέρα. Κάθε άτομο ή εταιρεία μπορεί να εξηγήσει τι κάνει. Ορισμένοι μπορούν να εξηγήσουν σε τι διαφέρουν ή είναι καλύτεροι, αλλά ελάχιστοι μπορούν να εκφράσουν με σαφήνεια το γιατί. Το ΓΙΑΤΙ δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή το κέρδος –αυτά είναι αποτελέσματα.

Το ΓΙΑΤΙ είναι αυτό που εμπνέει εμάς και όσους βρίσκονται γύρω μας. Από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέχρι τον Στιβ Τζομπς και τους αδελφούς Ράιτ, οι ηγέτες που εμπνέουν τους ανθρώπους σκέφτονται, ενεργούν και επικοινωνούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο – σε πλήρη αντίθεση με αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι. Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα ιστοριών βγαλμένων από τη ζωή, ο Σίνεκ περιγράφει σε αυτό το βιβλίο το πλαίσιο με βάση το οποίο μπορεί να οικοδομηθεί μια εταιρεία, να οργανωθεί ένα κίνημα ή να εμπνευστούν οι άνθρωποι. Όλα ξεκινούν από το ΓΙΑΤΙ!

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

2. The subtle art of not giving a f*ck

Περίληψη:  Σ’ αυτόν τον καθοριστικό -για τη νέα γενιά- οδηγό αυτοβελτίωσης, ένας σούπερσταρ blogger μας αποκαλύπτει πως το κλειδί για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι είναι να σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε “θετικοί” όλη την ώρα. Αντ’ αυτού, να γίνουμε καλύτεροι στον χειρισμό των αντιξοοτήτων. Για δεκαετίες μας λένε πως η θετική σκέψη είναι το κλειδί μιας χαρούμενης, εύπορης ζωής. “Στο διάολο η θετικότητα”, λέει ο Μαρκ Μάνσον. “Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές τα πράγματα είναι σκατά και πρέπει να ζήσουμε με αυτό”. Τα περασμένα χρόνια, ο Μαρκ Μάνσον, μέσω του εξωφρενικά δημοφιλούς του blog, προσπαθεί να διορθώσει τις απατηλές προσδοκίες που έχουμε για τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Τώρα φέρνει την σκληρά-κερδισμένη σοφία του σε αυτό το βιβλίο.

Ο Μάνσον υποστηρίζει -στηριζόμενος από ακαδημαϊκή έρευνα και εύστοχα καυστικό χιούμορ- πως η βελτίωση της ζωής μας εξαρτάται όχι από την ικανότητα του να φτιάχνουμε λεμονάδα από τα λεμόνια της ζωής, αλλά από το να μάθουμε να χωνεύουμε τα λεμόνια καλύτερα. Όπως γράφει: “Δεν γίνεται όλοι να είναι ξεχωριστοί – υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην κοινωνία. Ούτε είναι δίκαιο ούτε είναι δικό μας φταίξιμο.” Ο Μάνσον μας συμβουλεύει να γνωρίσουμε τους προσωπικούς μας περιορισμούς και να τους αποδεχτούμε. Αυτό, λέει, είναι η πραγματική πηγή ενδυνάμωσης. Μόλις αποδεχτούμε τους φόβους, τα ελαττώματα και τις αβεβαιότητες μας – μόλις σταματήσουμε να τρέχουμε και να τα αποφεύγουμε και ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις επώδυνες αλήθειες – θα μπορούμε να βρούμε το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που απεγνωσμένα αναζητούμε.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

3. Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

Περίληψη: Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του». Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…

Το βιβλίο του Robin Sharma «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του» τυπώθηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

4.  60 αλλαγές ζωής σε 30 ημέρες

Περίληψη: Η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε! Το βιβλίο αυτό, γεμάτο με πρωτότυπες ιδέες για να βελτιώσετε όλους τους τομείς της ζωής σας, όπως τη φυσική κατάσταση, τη διατροφή, την ψυχολογία, τις σχέσεις σας, την κοινωνική δικτύωση, σας παρουσιάζει τρόπους για να δημιουργήσετε διαχρονικές συνήθειες, αφού πρώτα επιτύχετε στις προκλήσεις που διαρκούν έναν μήνα.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

5. Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Περίληψη: Στις 469 σελίδες του βιβλίου, με ύφος φιλικό και σε πρώτο πρόσωπο, ο “γκουρού” της επιτυχίας, Άντονι Ρόμπινς, συνδυάζοντας τα πορίσματα της νευροεπιστήμης αλλά και των προσωπικών εμπειριών του, μιλάει για τα όνειρα του καθενός και την αντίληψη περί πεπρωμένου, για τη δύναμη που διαμορφώνει τη ζωή, για τις αντιφάσεις της δημιουργίας και της καταστροφής, για το πώς μπορεί η αλλαγή στην πορεία του καθενός να αλλάξει σε μια στιγμή, για το ψυχικό και σωματικό πόνο, για το κώδικα συμπεριφοράς ακόμα και την ξεκούραση και τη διασκέδαση αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά «και ο Θεός πήρε μια μέρα ρεπό».

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Δείτε επίσης: 7 αστυνομικά μυθιστορήματα που αξίζει να διαβάσεις έστω μία φορά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2