Προειδοποίηση για νέα απάτη: Υποκλέπτουν στοιχεία μέσω email
Υποκλέπτουν στοιχεία «θυμάτων» μέσω mail και τους ζητούν εξόφληση οφειλόμενων

Για μια νέα μορφή απάτης, με υποκλοπή email, προειδοποιεί τώρα η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες αυτής της νέας μορφής απάτης υποκλέπτουν το περιεχόμενο email και στη συνέχεια επικοινωνούν με τα θύματά τους, υποδυόμενοι πρόσωπα, με τα οποία έχουν συναλλαγές και ζητώντας τους να καταθέσουν τα χρήματα που οφείλουν σε άλλους λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή, αφού επισημαίνει ότι εφαρμόζει πλέον μία νέα πολιτική πρόληψης του εγκλήματος, δια της ενημερώσεως του κοινού, σημειώνει για τη συγκεκριμένη απάτη τα ακόλουθα:

“Κατά τη διάρκεια του έργου της Αρχής διαπιστώνεται νέα μορφή απάτης με ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία οι δράστες υποκλέπτουν περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εν συνεχεία επικοινωνούν με τα θύματα εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φυσικών και νομικών προσώπων, με τα οποία το θύμα έχει συναλλαγές.

Στη συνέχεια ζητούν από αυτούς (σ.σ. τα θύματα) να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς από τους συνήθως χρησιμοποιούμενους, με αποτέλεσμα να αποστέλλουν τα θύματα μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγματικά οφείλουν τα χρήματα.

Σημειώνεται πως η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με διακρατικούς διαύλους επικοινωνίας. Εφιστούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή τη νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή σε αυτό το fake email – Τι πρέπει να κάνετε αν το λάβατε (Photo)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;