Βρούτσης:
Όσα είπε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με τις απολύσεις, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας

Σχετικά με το εάν προστατεύονται από απολύσεις όλοι οι εργαζόμενοι που θα μπουν στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, αλλά και αν θα γίνει «κούρεμα» του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων, μίλησε -μεταξύ άλλων- στο Open TV, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Καταβάλουμε σήμερα σε 240.000 δικαιούχους επικουρικής, μεσοσταθμικά αύξηση 99 ευρώ μεικτά. Τα λεφτά μπήκαν από χθες το βράδυ και η καταβολή έγινε οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους», ανέφερε ο Υπουργός, μιλώντας στο Open TV.

Βρούτσης: “Δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση απολύσεων” – Τι είπε για επίδομα άδειας και δώρο Χριστουγέννων

Διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα αδείας, το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και τις απολύσεις εργαζομένων, έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει νόμος ή διάταξη νόμου που να λέει ότι μειώνουμε επίδομα αδείας ή δώρο Χριστουγέννων του εργαζόμενου. Η προσαρμογή θα γίνει βάσει των χρημάτων που παίρνει στην τσέπη του», λέγοντας ότι θα υπάρξει μείωση, όχι από παρέμβαση του Υπουργείου, αλλά βάσει των αποδοχών που διαμορφώθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης παραδέχθηκε επίσης ότι «καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον», καθώς, «προστατευμένοι είναι μόνο όσοι υπάγονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

«Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι πλέον σε απόλυτο περιβάλλον καταγραφής που απαγορεύεται η απόλυση.

Όσοι μπαίνουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που λειτουργεί οριζόντια σε όλη την επικράτεια και όλους τους κλάδους της οικονομίας, βρίσκονται σε απόλυτη προστασία. Άρα δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση των απολύσεων, αυτό είναι μια αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους με επίδομα 2.050 ευρώ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;