Formula 1: Ξεκινάει μέσα στον Ιούλιο στην Αυστρία
Όπως όλα δείχνουν, η Formula 1 θα επιστρέψει και πάλι μέσα στον Ιούλιο.

Λόγω της πανδημίας του οργανισμού όλα τα μεγάλα events και οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί. Σιγά σιγά γίνονται τα πρώτα βήματα για να αρχίσουν και πάλι οι μεγάλες διοργανώσεις. Από ότι φαίνεται, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μπορούν να απολαύσουν και πάλι τη Formula 1 από τον Ιούλιο.

Η αυστριακή κυβέρνηση έδωσε και επίσημα την έγκρισή της για τη διοργάνωση του εναρκτήριου Grand Prix της Formula 1 στο Σπίλμπεργκ. Μάλιστα, αναμένεται ότι στην ίδια πίστα θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα και δεύτερος αγώνας!

Όπως αναφέρει το gazzeta.gr, φαίνεται να έληξε η περίοδος αβεβαιότητας για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε επίσημα ότι έδωσε την άδεια να γίνει το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην πίστα Red Bull – Ring. Τα ελεύθερα δοκιμαστικά να πραγματοποιούνται στις 3 Ιουλίου και το Σάββατο στις 4 Ιουλίου θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές. Μία ημέρα αργότερα θα έχουμε και τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν.

Η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης ήρθε μετά από πολλές συζητήσεις και αφού έγιναν σημαντικές αλλαγές στο πλάνο υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι της πίστας στο Σπίλμπεργκ, η οποία ανήκει στη Red Bull. Στις διαπραγματεύσεις αυτές έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, Xέλμουτ Μάρκο.

Μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσει στην ίδια πίστα ο δεύτερος αγώνας του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Και οι δύο αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό και μόνο με την παρουσία ελάχιστων δημοσιογράφων.

Ο αγώνας στην Αυστρία είναι αυτός που θα κρίνει και το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Αν κάτι πάει στραβά θα τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον όλης της χρονιάς για τη φόρμουλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ζάντβουρτ δήλωσε και επίσημα ότι θα επανέλθει στο πρωτάθλημα το 2021 μετά από 35 χρόνια απουσίας από τη Formula 1. Αυτό θα γίνει επειδή οι Ολλανδοί ονειρεύονται να στήσουν έναν αγώνα με χαρακτήρα τεράστιου πάρτι και επίκεντρο τον τοπικό τους ήρωα, Μαξ Φερστάπεν, κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω κορωνοϊού.

Η Σιγκαπούρη είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας του νυχτερινού Grand Prix της. Το Βιετνάμ επιθυμεί να γίνει φέτος ο παρθενικός αγώνας της Formula 1 στο Ανόι, ωστόσο θέλει να υπάρχουν στις εξέδρες θεατές. Η χώρα των περίπου 90 εκατ. κατοίκων δεν έχει θρηνήσει μέχρι σήμερα ούτε ένα θύμα από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, με τον κίνδυνο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Μεξικό και τη Βραζιλία, είναι απίθανο να γίνουν εκεί αγώνες της Formula 1, αν δεν βελτιωθεί θεαματικά η κατάσταση και μάλιστα σχετικά σύντομα. Μένει να δούμε τι πρόκειται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα!

Δες ακόμα: Formula 1: Αυτοί είναι οι νέοι κανονισμοί για το 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;