Άρση μέτρων: Έτσι θα υποδεχτεί η Ελλάδα τους ξένους τουρίστες
Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς θα υποδέχεται η χώρα μας τους ξένους τουρίστες. Δείτε αναλυτικά.

Η σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα φέρει σταδιακά και την κανονικότητα στις πτήσεις και στον τουρισμό. Πολλά, όμως, είναι τα ερωτήματα για το πώς θα υποδέχεται η χώρα μας τους ξένους τουρίστες και το θα ισχύσει με τα τεστ. Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε διευκρινίσεις για το πώς θα πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας και τι αλλάζει από τις 15 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο “η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο”, το Υπουργείο ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο που προσπαθεί να εξηγήσει τους κανόνες για τη νέα πραγματικότητα όσον αφορά την υποδοχή των τουριστών.

Διευκρινίζει πως μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ. Αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Αν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αυτές αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η συγκεκριμένη λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει, ήδη, δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 29 πρώτες χώρες που εξαιρούνται από το υποχρεωτικό τεστ και την καραντίνα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι στην επόμενη φάση, από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται πλέον μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους. Ενώ, πρόσθετοι περιορισμοί που θα αφορούν ορισμένες χώρες αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα. Σημειώνεται ακόμη ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν είτε το ταξίδι γίνεται με απευθείας πτήση είτε με ανταπόκριση.

Δες ακόμα: Άρση μέτρων: Η λίστα με τις 29 χώρες που θα στέλνουν αεροπορικώς τουρίστες από 15 Ιουνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;