Άρση μέτρων: Τι θα ισχύσει για τα Δημοτικά σχολεία και τα Πανεπιστήμια;
Τι θα γίνει με τα Δημοτικά σχολεία και τα Πανεπιστήμια κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον νέο κορωνοϊό;

Τέλος αναμένεται να δοθεί στην αγωνία γονέων και μαθητών του Δημοτικού σχολείου με τις επίσημες ανακοινώσεις για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι να δοθεί από την κυβέρνηση τη Δευτέρα, 25 Μαΐου. Στην ανακοίνωση αυτή αναμένεται να γνωστοποιηθεί το αν με τη σταδιακή άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ανοίξουν και πως θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την 1η Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε δηλώσει τα εξής:

“Η εμπειρία από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλισαν ομαλά.”

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι στα Πανεπιστήμια έγιναν αρκετά βήματα για τα προγράμματα της εξεταστικής περιόδου των φοιτητών. Σε αυτά τα βήματα συμπεριλαμβάνονται οι οδηγίες για τις δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί ομαλά το εξάμηνο.

Με οδηγό την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εξεταστική περίοδο, υποχρεωτική είναι η μάσκα στο σύνολο των κλειστών χώρων. Ειδικότερα, για τους φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των ΑΕΙ, των οποίων η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει εργαστηριακές ασκήσεις εκτός χώρων υπηρεσιών υγείας, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

  • Οι ομάδες των φοιτητών για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων είναι υποχρεωτικά ολιγομελείς.
  • Ο ακριβής αριθμός καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη ότι στον χώρο διεξαγωγής των εργαστηριακών ασκήσεων θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διατήρηση απόστασης ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, ήτοι φοιτητών και διδακτικού προσωπικού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις πύλες τους θα ανοίξουν τα ΑΕΙ ξανά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το εξάμηνο.

Δείτε ακόμα: Πανεπιστήμια: Πότε και πώς θα γίνει η εξεταστική – Τι θα ισχύσει με πρακτική και εργαστήρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;