5 κόμικ επιστημονικής φαντασίας που αξίζουν τον χρόνο σου
Γιατί τα κόμικ δεν είναι μόνο με υπερήρωες.

Τα κόμικ είναι ένα είδος τέχνης που έχει συγκεκριμένο κοινό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν το μέσο αυτό μέσα από τους υπερήρωες και τις ταινίες που έχουν κάνει τεράστια επιτυχία. Όμως, τα κόμικς, όπως και οι υπόλοιπες μορφές τέχνης, έχουν διάφορα είδη. Ένα από τα πιο βασικά και επιτυχημένα είναι η επιστημονική φαντασία.

Μερικά από τα καλύτερα κόμικ που έχουν κυκλοφορήσει είναι επιστημονικής φαντασίας και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μεγάλα και γνωστά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Τι λες; Θα προσπαθήσεις να μπεις στον κόσμο των κόμικς;

1. Y: The Last Man

Ένα από τα πιο γνωστά και περισσότερα βραβευμένα κόμικ είναι αυτό από τον Brian K. Vaughan. Σε ένα μέλλον όπου οι άντρες έχουν εξαφανιστεί από τη Γη, υπάρχει ένας μόνο άντρας και ο αρσενικός πίθηκος του. Μέσα σε 60 τεύχη ο Vaughan σε βυθίζει σε αυτόν τον διαφορετικό κόσμο, καθώς εγείρει αρκετά ερωτήματα για την ανθρωπότητα.

Μπορείς να το βρεις εδώ!

2. V For Vendetta

Μπορεί να γνωρίζεις, ήδη, το αριστούργημα του Alan Moore μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του. Ωστόσο, η μίνι σειρά κόμικ, βυθίζεται περισσότερο στην πολιτική ίντριγκα και σε ερωτήματα όπως η χειραφέτηση, η τρομοκρατία και η συνεχής επιτήρηση των πολιτών.

Μπορείς να το βρεις εδώ!

3. The Ghost in The Shell

Το Γιαπωνέζικο μάνγκα που ήταν έμπνευση για πολλές μετέπειτα ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας. Στο κοντινό μέλλον, μία γυναίκα με πλήρως τεχνικό σώμα, βοηθάει σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία. Μόλις το διαβάσεις, θα μπορέσεις να εντοπίσεις όλα τα έργα που έχουν εμπνευστεί από αυτό το μάνγκα.

Μπορείς να το βρεις εδώ!

4. Saga

Ο Brian K. Vaughan εμφανίζεται για δεύτερη φορά στη λίστα αυτή. Και πώς να μην εμφανίζεται; Η συνεργασία του με τη Fiona Staples είναι ένα από τα πιο μοναδικά και καλύτερα κόμικ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Είναι η διαστημική περιπέτεια που πρέπει να διαβάσεις. Με έναν κόσμο τόσο περίπλοκο και γεμάτο φαντασία που συγκρίνεται με ίσους όρους με κόσμους όπως τα Star Wars και τα Star Trek.

Μπορείς να το βρεις εδώ!

5. Fantastic Four

Η πρώτη οικογένεια της Marvel βρήκε καινούρια πνοή μέσα από το run του Jonathan Hickman. Ο γνωστός συγγραφέας έφερε πίσω τη χαμένη μαγεία των υπερηρώων αυτών και μας έδωσε ένα κόμικ γεμάτο περιπέτεια, φαντασία, ταξίδια στο χρόνο, ταξίδια σε άλλα σύμπαντα και γεμάτο καρδιά!

Μπορείς να το βρεις εδώ!

Δες ακόμα: 6 βιβλία επιστημονικής φαντασίας που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;