Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν και τον Ιούνιο;
Ποιοι θα λάβουν και τον Ιούνιο το επίδομα 534 ευρώ;

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και έδωσε διευκρινίσεις για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ και τον μήνα Ιούνιο. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στην πρώτη φάση της κρίσης στηρίχθηκαν περίπου 2 εκ. πολίτες.

Στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε μέσα στον Μάιο θα στηριχτούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Οπότε, αυτοί που θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή, τόσο για τον μήνα Μάιο όσο και για τον μήνα Ιούνιο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που επιστρέψουν στην εργασία τους κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τότε θα το λάβουν αναλογικά με τις μέρες που θα εργαστούν.

Επιπλέον, θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Έτσι, θα υπάρξει μέριμνα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους οι οποίοι δε θα εργαστούν ή θα εργαστούν μόνο για ένα μέρος της καλοκαιρινής σεζόν.

Σε ότι αφορά το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40%, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι στην εστίαση το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ και τον Ιούνιο. Μάλιστα, ανέφερε ότι το μέτρο αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε άλλους κλάδους.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών, είπε ότι τις επόμενες μέρες με ΠΝΠ θα ξεκαθαριστεί πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ενοικίων που πήραν μειωμένο ενοίκιο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, θα γίνει κυρίως με συμψηφισμό από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και το κράτος θα καλύψει περίπου το 1/3 των χρημάτων που έχασαν.

Δες όσα δήλωσε στην εκπομπή του ANT1 ο Υπουργός Οικονομικών.

Δείτε ακόμα: Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού οι δικαιούχοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;