Πανελλήνιες 2020: Πώς θα γίνουν - Οδηγίες για μάσκες, αποστάσεις, κυλικεία
Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020 - Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Πανελλήνιες 2020: Πώς θα γίνουν – Οδηγίες για μάσκες, αποστάσεις, κυλικεία

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε χτες, Πέμπτη 21/05/2020, ο τρόπος διεξαγωγής στις Πανελλήνιες 2020, γραπτές και προφορικές εξετάσεις, που ορίζεται ως εξής και υπό το θέμα: Τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών. (1967 Β’/21.05.2020)

Πανελλήνιες 2020 – Προστατευτικές μάσκες και τηρούμενες αποστάσεις

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης, θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσο για τις προστατευτικές μάσκες και τη χρήση τους, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων.

Για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές, ωστόσο, όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Αυτό είναι το Πρόγραμμα Πανελληνίων 2020

Για τα παραπάνω, θα πρέπει να μεριμνούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικούς Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Κανόνες υγιεινής – Αερισμός στις αίθουσες

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε χτες, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς με φυσικό τρόπο.

Όπου δεν θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας. Η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισυπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι Πανελλήνιες 2020.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ.

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;