Το απόγευμα το Διάγγελμα Μητσοτάκη για τουρισμό, απασχόληση και οικονομία
Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μετά και τη χτεσινή ανακοίνωση, έχει «κλειδώσει» η σημερινή ημερομηνία (Τετάρτη 20/05) για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο ο ίδιος αναμένεται να αναφερθεί στο κυβερνητικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας της εργασίας και του τουρισμού, ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να εξειδικευτεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς της κυβέρνησης.

Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα – Μέτρα στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων

Ανάμεσα στα ζητήματα που αναμένεται να θίξει σήμερα ο πρωθυπουργός, είναι και το θέμα στήριξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, για το οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% όπως έχει ζητήσει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ δεν αποκλείεται κι η αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το τουριστικό πακέτο.

Σύμφωνα με πηγές μάλιστα, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι και η εξατομικευμένη στήριξη των επιχειρήσεων, δηλαδή να πηγαίνει ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η κάθε επιχείρηση.

Αναφορικά τώρα με την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, τις εν λόγω ανακοινώσεις αναμένεται κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο πεδίο των οικονομικών, ο κος Χ. Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής τα διάφορα δημοσιεύματα, οι άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο της κυβέρνησης είναι οι εξής:

– ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μειωμένου τζίρου και να αποφευχθούν «λουκέτα».

– μείωση της φορολογίας, όπως υποχώρηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να προσελκυσθούν περισσότεροι επισκέπτες και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.

– στήριξη εργασίας για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσω προγραμμάτων επιδότησης μέρους της μισθοδοσίας όσων από τους εργαζομένους δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα για κάθε κλάδο θα εξειδικευθεί μετά το πέρας του πρωθυπουργικού διαγγέλματος από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα και ενδεχομένως στις 18:00.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία – Θεοδωρικάκος: Πότε βγαίνει η προκήρυξη για τις 35.000 θέσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;