Πανελλήνιες 2020: 7 συμβουλές για να κάνεις το διάβασμα σου αρκετά πιο απλό
Εν μέσω κορωνοϊού είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου για τις Πανελλήνιες 2020, αλλά σου έχουμε μερικά tips για να τα καταφέρεις.

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει ριζικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Και το μεγαλύτερο βάσανο είναι για τα παιδιά που εξετάζονται στις Πανελλήνιες 2020.

Μπορεί να επιστρέψουν στα θρανία από τη Δευτέρα για να τελειώσουν τα μαθήματα και την ύλη και να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους, ωστόσο, η αβεβαιότητα της πανδημίας είναι ακόμα ζωντανή. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος και να καταφέρεις να διαβάσεις!

Να συγκεντρωθείς στον στόχο σου και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου! Για αυτό σου έχουμε μερικές συμβουλές για να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με το διάβασμα.

1. Χώρισε τη δουλειά σε κομμάτια

Αν δεις την ύλη του κάθε μαθήματος, αλλά και το πόσα μαθήματα έχεις να διαβάσεις δε θα αρχίσεις ποτέ το διάβασμα γιατί θα φαίνεται ακατόρθωτο. Γι αυτό τα χωρίζεις σε μικρότερα κομμάτια και θα δεις ότι θα σου βγουν πολύ πιο εύκολα!

2. Απομάκρυνε ότι σε κάνει να χρονοτριβείς

Καλό θα είναι να αφήσεις το κινητό σου και τον υπολογιστή σου μακριά. Πρέπει να συγκεντρωθείς και σίγουρα αυτά θα σου αποσπάσουν την προσοχή. Ο υπολογιστής θα είναι κοντά σου, μόνο αν πρέπει να διαβάσεις από κει!

3. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική. Έτσι, δε θα νιώθεις ότι κάνεις κάτι που είναι αγγαρεία! Η επιβράβευση μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως να πας μία βόλτα ή να φας κάτι σαν δώρο για την ταλαιπωρία σου. Θα δεις ότι αν περιμένεις την επιβράβευση θα σου είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις το διάβασμα και να τελειώσεις αυτά που θέλεις!

4. Κατάλαβε αυτό που διαβάζεις

Αν αποστηθίζεις απλά τα πράγματα που έχεις να διαβάσεις θα δεις ότι γρήγορα θα βαρεθείς αυτό που κάνεις. Αν προσπαθήσεις να τα καταλάβεις, όμως, θα έχεις ένα κίνητρο να ψάξεις και να βρεις πληροφορίες που θα σε κάνουν το αντικείμενο πολύ πιο ενδιαφέρον!

5. Διάβαζε συνεχόμενα λίγη ώρα

Διάβαζε ένα μισάωρο συνεχόμενα και μετά κάνε ένα 10′ διάλειμμα. Δες το σαν να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Κάνεις μία άσκηση για όσες επαναλήψεις χρειάζεται και μετά κάθεσαι 1′ μέχρι το επόμενο σετ. Έτσι, είναι και το διάβασμα!

6. Μην περιμένεις να έχεις πάντα κίνητρο

Το αρνητικό είναι ότι περιμένεις να είσαι πάντα έτοιμος για να διαβάσεις. Τις περισσότερες φορές απλά βαριέσαι και δε θέλεις να αγγίξεις βιβλίο. Οπότε, απλά πρέπει να σηκωθείς και να το κάνεις. Το κίνητρο θα σου έρθει αργότερα!

7. Προσπάθησε να διαβάζεις έστω και μία ώρα την ημέρα

Μπορεί η κατάσταση να είναι αρκετά δύσκολη και να είσαι συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι, ωστόσο, μπορείς να βάλεις το διάβασμα στο πρόγραμμά σου και να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα. Έστω αυτό, μέχρι να μπουν τα πράγματα στον κανονικό τους ρυθμό, είναι αρκετό για να σε κρατάει σε επαφή με τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστείς. Ότι παραπάνω από αυτό θα σε βοηθήσει και αργότερα, καθώς θα χρειάζεσαι λιγότερη επανάληψη.

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2020: Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις Σχολές του Λιμενικού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 4 
  
 1 
 1