Στο νέο γκράφιτι του Banksy μια νοσηλεύτρια γίνεται ο αγαπημένος σούπερ ήρωας ενός παιδιού
To καινούριο γκράφιτι του Banksy κοσμεί πλέον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον

Το νέο έργο του γνωστού graffity artist, Banksy, είναι ένας φόρος τιμής προς τους εργαζόμενους του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS) για τη μάχη που δίνουν καθημερινά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον νέο κορωνοϊό covid-19.

To καινούριο του γκράφιτι κοσμεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, από χτες Τετάρτη 06/05.

Στο νέο δημιούργημα του Banksy, βλέπουμε ένα μικρό αγόρι, γονατισμένο, το οποίο κρατά ψηλά τον νέο αγαπημένο του σούπερ ήρωα, που δεν είναι άλλος από μια νοσηλεύτρια του βρετανικού συστήματος Υγείας, τη στιγμή που οι κλασικοί σούπερ ήρωες, όπως ο Batman και ο Spider Man, παρουσιάζονται να έχουν χάσει λίγη από τη αίγλη τους και να βρίσκονται πλέον στον κάδο αποριμμάτων.

Η νοσηλεύτρια που κρατά το αγόρι, φαίνεται να έχει τεντωμένο το ένα της χέρι στον αέρα, σαν να πετά, ακριβώς όπως ο διάσημος ήρωας, Superman, ενώ παράλληλα φορά μάσκα και η στολή της φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο είναι και το μόνο έγχρωμο (κόκκινο) στοιχείο του γκράφιτι.

Η φωτογραφία του νέου γκράφιτι του Banksy αναρτήθηκε στον λογαριασμό του αγαπημένου καλλιτέχνη στο Instagram, συνοδευόμενη από τη λεζάντα “Game Changer”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. . Game Changer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Banksy άφησε ένα σημείωμα για τους εργαζομένους του νοσοκομείου, στο οποίο έγραφε: «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο».

Το έργο του Banksy θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και έχει τοποθετηθεί σε σαλόνι κοντά στην πτέρυγα των επειγόντων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημοπρατηθεί το φετινό φθινόπωρο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το βρετανικό σύστημα υγείας.

Όπως δήλωσε η CEO του νοσοκομείου, Πόλα Χεντ, σχετικά με το νέο γκράφιτι του καλλιτέχνη: “Το νοσοκομείο μας έχει πληγεί άμεσα από τις τραγικές απώλειες αγαπημένων μελών του προσωπικού και φίλων. Το γεγονός ότι μας επέλεξε ο Banksy για να αναγνωρίσει την εξαιρετική συνεισφορά όλων στο NHS, αποτελεί τεράστια τιμή”.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:

Το νέο γκράφιτι του Banksy για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;