Επίδομα ειδικού σκοπού 533 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν μέσα στον Μάιο - Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις
Ειδικό επίδομα 533 ευρώ: Δείτε αναλυτικά!

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού, λόγω του νέου κορωνοϊού, η οποία πλέον ανέρχεται στα 533 ευρώ και όχι στα 800 ευρώ, αναμένεται να λάβουν μέσα στον μήνα Μάιο πάνω από 500.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και λοιποί αυτοαπασχολούμενοι.

Ειδικό επίδομα 533 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν τον Μάιο – Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις

Η αποζημίωση ανέρχεται στα 533 ευρώ, καθώς αφορά μόνο στον τρέχοντα μήνα, δηλαδή θα είναι το μηνιαίο ισοδύναμο του ποσού των 800 ευρώ που ήδη καταβλήθηκε και αφορούσε στην περίοδο από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου.

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναμένεται να θέσει εκ νέου- για τον συγκεκριμένο σκοπό-  σε λειτουργία την ηλεκτρονική διεύθυνση mybussinesssupport.gr, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet για την είσπραξη των 533 ευρώ.

Επίδομα ειδικού σκοπού 533 ευρώ – Δικαιούχοι & όροι

Δικαιούχοι του επιδόματος ειδικού σκοπού είναι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν από 1 έως και 20 άτομα προσωπικό, αλλά και όσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους και δεν απασχολούν προσωπικό.

Σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που αναμένεται να εκδοθεί, τα κριτήρια, οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την λήψη της αποζημίωσης και τον μήνα Μάιο από τους πληγέντες οικονομικά μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δεν απασχολούν εργαζομένους ή απασχολούν έως 20 εργαζομένους, έχουν αναλυτικά ως εξής:

Επίδομα ειδικού σκοπού 533 ευρώ – Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού.

Την αποζημίωση δικαιούνται:

α) Ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ.

β) Αυτοτελώς απασχολούμενοι, δηλαδή πρόσωπα που ασκούν ανεξάρτητο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ.

γ) Ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και πέντε (5) εργαζόμενους κι έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Το δικαίωμα είσπραξης της αποζημίωσης μπορούν να κατοχυρώσουν μόνο όσοι εκ των παραπάνω:

– έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) στις 20/3/2020 έναν από τους αναγραφόμενους σε αναλυτικό επικαιροποιημένο πίνακα τον οποίο θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και ο οποίος θα περιλαμβάνει τους Κ.Α.Δ. επιχειρήσεων και επαγγελματιών οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά και τον μήνα Μάιο λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού

ή

– έχουν ενεργό – κατά την 20η/3/2020 – Κ.Α.Δ. δευτερεύουσας δραστηριότητας έναν από τους αναγραφόμενους στον αναλυτικό επικαιροποιημένο πίνακα με τους Κ.Α.Δ. που θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και ταυτόχρονα τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον Κ.Α.Δ. αυτόν είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα του ενεργού κατά την 20η/3/2020 κύριου Κ.Α.Δ. Ως ακαθάριστα έσοδα του Κ.Α.Δ. δευτερεύουσας δραστηριότητας λαμβάνονται υπόψη αυτά που προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018.

Για το έκτακτο αυτό επίδομα, μίλησε σχετικά στο Mega και ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δηλώνοντας ότι αναμένεται να το λάβουν, όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Τα 533 ευρώ θα τα πάρουν όλοι ανεξαιρέτως οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, και όλος αυτός ο κόσμος θα τα πάρει πάλι αναλογικά με τις μέρες που θα βρίσκεται στην έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης».

Με πληροφορίες από aftodioikisi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται – Πότε αναμένεται να το λάβουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;