Πανελλήνιες 2020 - Κεραμέως: Αναμένοντας οδηγίες από την ΕEΔΥ για τη διεξαγωγή τους
Δείτε τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για τις Πανελλήνιες 2020.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο Real Fm και αναφέρθηκε στη διεξαγωγή των φετινών Πανελληνίων και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως οι Πανελλήνιες 2020 θα διεξαχθούν κανονικά στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και τόνισε ότι αναμένεται συνεδρίαση με την Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας. Από τη συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων θα δοθούν όλες οι κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε:

“Έχουμε βέβαια αρκετό δρόμο μέχρι τότε. Έχετε δει, τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Η πορεία ως τώρα μάς γεμίζει αισιοδοξία, παρά ταύτα θέλει προσοχή όσο προχωράμε στην αποκλιμάκωση των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών”.

Στη συνέντευξή της η Υπουργός έθιξε το γεγονός της καθαριότητας των σχολείων αναφέροντας πως βρέθηκαν κονδύλια προκειμένου να πληρωθούν τα οφειλόμενα χρήματα στο προσωπικό καθαριότητας.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά με το θέμα της καθαριότητας των σχολείων τα εξής:

“Βρήκαμε τα απαραίτητα κονδύλια και πληρώσαμε οφειλόμενα χρήματα στο προσωπικό καθαριότητας. Αναφορικά με τις αλλαγές, που σημαίνουν επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, έχουν ήδη γίνει επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία και δρομολογείται η διαδικασία ώστε να γίνεται ο καθαρισμός των σχολείων μέσα στην ημέρα. Έως τώρα υπήρχε διάταξη που προέβλεπε ότι μέσα στην ημέρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν καθόλου καθαρίστριες. Αυτό πλέον αλλάζει δεδομένου των οδηγιών που έχουμε λάβει από την επιτροπή και θα γίνεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα στα σχολεία”. 

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2020: Το πρόβλημα με τα Μαθηματικά και οι διευκρινίσεις που ζητούνται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;