4 θεματικές τριλογίες από γνωστούς σκηνοθέτες που πρέπει να δεις
Μεγάλοι σκηνοθέτες έχουν φτιάξει μερικές από τις καλύτερες θεματικές τριλογίες που πρέπει να δεις.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σειρές ταινιών με πολλά sequel (όπως ονομάζονται κινηματογραφικά οι συνέχειες των ταινιών) ή τριλογίες που έχουν αφήσει ιστορία. “Ο Νονός” και ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” κανείς; Όμως, υπάρχουν και τριλογίες από διάσημους σκηνοθέτες που δεν μοιάζουν με όλες αυτές παραπάνω.

Πρόκειται για τριλογίες από γνωστούς σκηνοθέτες που έχουν μία κοινή θεματική. Δεν βλέπουμε χαρακτήρες και ηθοποιούς να περνάνε από τη μία ταινία στην άλλη. Απλά και οι τρεις ταινίες έχουν ένα κοινό θέμα που το βλέπουν από διάφορες οπτικές γωνίες και εμβαθύνουν περισσότερο στο θέμα αυτό.

Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε μερικές τέτοιες τριλογίες που πρέπει να δεις οπωσδήποτε!

1. Ingmar Bergman – Η τριλογία του Θεού/ Πίστης

“Through a Glass Darkly” (1961)/ “The Winter Light” (1962)/ “The Silence” (1963)


Τρεις ταινίες που ασχολούνται με την πίστη και την ύπαρξη του Θεού. Ο Σουηδός σκηνοθέτης στη φιλμογραφία του έχει ασχοληθεί αρκετά με την ύπαρξη του Θεού, την πίστη και γενικότερα την πνευματικότητα. Αυτές οι τρεις ταινίες, όμως, παίζουν με θέματα πολύ μπροστά από την εποχή τους. Η απουσία του Θεού, η σιωπή που μπορεί να πάρεις ως απάντηση στις προσευχές σου και μία τριλογία που θα σε καθηλώσει και… γενικότερα προκάλει!

2. Roman Polanski – Η τριλογία των Διαμερισμάτων

“Repulsion” (1965)/”Rosemary’s Baby” (1968)/”The Tenant” (1976)

Η τριλογία αυτή δεν έχει να κάνει τόσο με τη θεματική, όσο με την ύπαρξη σε ένα χώρο. Και οι τρεις ταινίες παίρνουν μέρος σε ένα διαμέρισμα, ενώ ασχολούνται με σημαντικά θέματα όπως ο σεξισμός, η θυσία των πάντων μπροστά στον βωμό των χρημάτων και τις επιτυχίας. Ο Polanski χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά την κλειστοφοβία που μπορεί να επέλθει από ένα διαμέρισμα για να περάσει τα μηνύματά του μέσα από τρία από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ που έχεις δει.

3. Park Chan-Wook – Η τριλογία της Εκδίκησης

“Sympathy for Mr. Vengeance” (2002)/”Oldboy” (2003)/”Sympathy for Lady Vengeance”


Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια σκηνή του Σινεμά με το Oldboy. Μία ταινία που μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρή, λυρική και βαθιά επηρεασμένη από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. Στο ίδιο μοτίβο είναι και οι άλλες δύο ταινίες της τριλογίας που αποτελούν μία διαφορετική όψη στην εκδίκηση και στο τι τελικά μπορεί να προσφέρει (αν μπορεί να προσφέρει κάτι). ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν είναι για τους πολύ ευαίσθητους καθώς διαχειρίζονται δύσκολα θέματα!

4. Alejandro González Iñárritu – Η τριλογία του Θανάτου

“Amores Perros”/”21 Grams”/”Babel”

Ο Inarritu έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της γενιάς του, ενώ, μετράει ήδη δύο Όσκαρ Σκηνοθεσίας στο δυναμικό του. Πριν, όμως, περάσει σε mainstream δουλειές όπως το Birdman και το The Revenant, ο Μεξικανός σκηνοθέτης μας έδωσε μία τριλογία που μιλάει για τον θάνατο. Για τις χαμένες αγάπες, για τον επερχόμενο θάνατο, αλλά και το πώς ο θάνατος και το πένθος μπορεί να είναι μία διεθνής γλώσσα που μπορεί να κάνει τους λαούς να επικοινωνήσουν ακόμα και αν δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.

Δείτε ακόμα: Λαρς φον Τρίερ: 3 ταινίες του σκηνοθέτη με αφορμή τα γενέθλιά του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;