Διγαλάκης: Έτσι θα εξεταστούν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια
Όσα εξήγησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, για την εξεταστική εαρινού εξαμήνου στα Πανεπιστήμια

Έτσι θα εξεταστούν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια (Εξεταστική εαρινού εξαμήνου) – Βασίλης Διγαλάκης

Όπως εξήγησε χτες στο Πρώτο Θέμα, ο Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για τα θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, οι εξετάσεις των φοιτητών για το εαρινό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια μπορούν να πραγματοποιηθούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να ανοίγουν μόνο εργαστήρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τρία σενάρια για τη διενέργεια στις εξετάσεις εαρινού:

-Με εργασία στο σπίτι,

-προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης ή και

-φυσική παρουσία αν κριθεί απαραίτητο.

“Η αξιολόγηση του φοιτητή είναι αρμοδιότητα του διδάσκοντα”, τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Πρώτο Θέμα, το εαρινό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως, ενώ εξετάζονται πολλά εναλλακτικά σενάρια για την εξεταστική περίοδο για τους φοιτητές, η οποία θα ξεκινήσει σε διαφορετική ημερομηνία για κάθε Πανεπιστήμιο, ανάλογα με το πότε ολοκληρώνονται οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας και ενδεχομένως να φθάσει και έως τον Ιούλιο για κάποια τμήματα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επεσήμανε σχετικά με τις εξετάσεις ότι «Στα Πανεπιστήμια την εξ ολοκλήρου ευθύνη για την αξιολόγηση έχει ο διδάσκων» και ότι οι βασικές κατευθύνσεις του Υπουργείου περιλαμβάνουν ότι στην ουσία η αξιολόγηση του φοιτητή είναι αρμοδιότητα του διδάσκοντα και μπορεί να το πράξει με εναλλακτικούς τρόπους όπως μία εργασία στο σπίτι».

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, στην περίπτωση που ένα τμήμα είναι μικρό μπορεί, η αξιολόγηση να γίνει με προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ο καθηγητής θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τα δύο μέσα συνδυαστικά αν το κρίνει για να βγάλει τον τελικό βαθμό.

Επιπλέον, ο καθηγητής θα μπορεί να κάνει τις εξετάσεις με φυσική παρουσία, σε πολλές αίθουσες του Πανεπιστημίου και με όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που θέτει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι επιστήμονες.

Ο Βασίλης Διγαλάκης συζήτησε χθες το απόγευμα τις εξειδικεύσεις του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις, στο πλαίσιο Συνόδου μέσω τηλεδιάσκεψης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά.

Οι πρυτάνεις εστίασαν στο ότι η πλειονότητα των φοιτητών μένει μακριά από τα σπίτια τους, στα οποία ήδη έχουν επιστρέψει, οπότε η επάνοδος στα Πανεπιστήμια, προυποθέτει μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, κ.α.

Για την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου εξ αποστάσεως ξεκίνησε η διανομή τα 1.184.988 συγγραμμάτων σε 225.813 φοιτητές. Ο όγκος των συγγραμμάτων οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας να μελετήσει το θέμα του ηλεκτρονικού συγγράμματος μέρους των πανεπιστημιακών βιβλίων για τις επόμενες χρονιές.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με την εξεταστική εαρινού εξαμήνου στα Πανεπιστήμια, θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Neolaia.gr! Mείνετε συντονισμένοι/-ες!

Φοιτητικές Εκλογές 2020 & Εξεταστική Ιουνίου: Όσα μοιράστηκε μαζί μας φοιτητής και Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. του ΠΑΠΕΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;