Εξεταστική Ιουνίου: Πότε θα εξεταστούν οι φοιτητές για το εαρινό εξάμηνο
Δείτε αναλυτικά τι θα συμβεί με την εξεταστική Ιουνίου!

Εξεταστική Ιουνίου 2020:

Ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου, καθώς και για την ερχόμενη εξεταστική Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε ότι θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο του 2019-20 στα Πανεπιστήμια και στο διάστημα 10-15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου διεξήχθη Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο κ. Βασίλης Διγαλάκης και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το Υπουργείο προχώρησε στην κατάθεση προτάσεων προς τους Πρυτάνεις για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, αν και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων κρίνεται από τον εκάστοτε διδάσκοντα.

Γενικότερα το κάθε ΑΕΙ έχει το δικό του προγραμματισμό, αλλά ο κ. Διγαλάκης εκτίμησε ότι το εξάμηνο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου και οι εξεταστικές θα αρχίσουν 10-15 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

“Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιηθούν, όπου είναι δυνατόν, εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και όχι η φυσική παρουσία. Αυτό σημαίνει, είτε ο φοιτητής να εκπονήσει κάποια εργασία, είτε να γίνει η εξέταση προφορικά, εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με συνδυασμό των παραπάνω».

Έπειτα συνέχισε εξηγώντας:

«Έτσι, θα έχουμε το πλεονέκτημα να πραγματοποιηθούν πολύ λιγότερες εξετάσεις με φυσική παρουσία».

Στην εξεταστική του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις με φυσική παρουσία μόνο σε περιπτώσεις που δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν αλλιώς (εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις) και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που θα υποδείξει η Εθνική Επιτροπή. Η έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες, στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει ΠΝΠ προκειμένου να επιλυθούν νομικά ζητήματα, όπως είναι μεταξύ άλλων η παράταση του εξάμηνου (προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα).

Ωστόσο, από τις 25 Μαΐου θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

Όσον αφορά τη συνεργασία του Υπουργείου με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, ο κ. Διγαλάκης ανέφερε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ τους και το κλίμα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ήταν αρκετά καλό.

Πανελλήνιες 2020 – Πότε θα γίνουν – ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

-Οι Πανελλήνιες 2020 θα γίνουν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, στις 15 Ιουνίου 2020 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ)

-Η 16η Ιουνίου ορίζεται ως ημερομηνία διεξαγωγής για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Δείτε επίσης: Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια – Πότε ανοίγουν Λύκεια, Δημοτικά, Γυμνάσια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;