Νίκη Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης του νέου σχολικού έτους νωρίτερα
Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, αλλά και έναρξης του νέου νωρίτερα.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στην τηλεόραση του OPEN για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού, αλλά και το τι θα γίνει με τη νέα σχολική χρονιά. Η Υπουργός σημείωσε ότι η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάρια, ενώ διευκρίνισε ότι δε θα φτάσει πέρα από το τέλος Ιουνίου. Μάλιστα, τόνισε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο θα ανακοινωθεί το γενικότερο πλαίσιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Ενώ, απάντησε και σε άλλα ερωτήματα σχετικά με τις Πανελλήνιες 2020 αλλά και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Αναφορικά με το αν και πώς θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί να δοθούν κατευθύνσεις για την “απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη.”

Σε ότι έχει να κάνει με τα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου.”

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν πάλι τα Πανεπιστήμια;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;