Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Έκτακτη ενίσχυση μέχρι 300 ευρώ σε οικογένειες - Δικαιούχοι και Προϋποθέσεις
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Έκτακτη ενίσχυση έως 300 ευρώ - Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο επίδομα - Ποιους αφορά

Νέα έκτακτη ενίσχυση μέχρι 300 ευρώ – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Ποιους αφορά

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, ανακοινώθηκε και αναμένεται να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) – πρώην ΚΕΑ -, οι οποίοι έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Αναλυτικότερα για τη νέα ενίσχυση:

Πιο συγκεκριμένα, με Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Επίδομα έως 300 ευρώ: Δικαιούχοι – Προϋποθέσεις

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβει την ενίσχυση ανέρχεται σε 63.900 νοικοκυριά που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ η συνολική δαπάνη της ενίσχυσης ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το μέτρο αυτό, αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον νέο κορωνοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της Υφυπουργού για τη στήριξη της οικογένειας που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Τι είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην Κοινωνικό Εισόδημα Αλλυλεγγύης – ΚΕΑ)

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η κρατική μέριμνα για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θωρακίζεται με το Άρθρο 21 του Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 400 ευρώ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΟΑΕΔ σε μακροχρόνια ανέργους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;