Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε γιορτάζει φέτος ο Γιώργος και η Γεωργία;
Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε "πέφτει" φέτος η γιορτή;

Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε γιορτάζει φέτος;

Ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους Αγίους της χριστιανοσύνης και η γιορτή προς τη μνήμη του, σε αντίθεση με τον εορτασμό άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας, δεν τιμάται πάντα την ίδια ημέρα του χρόνου, καθώς πρόκειται για κατά περίπτωση κινητή γιορτή.

Η γιορτή για τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου πέφτει παραδοσιακά στις 23 Απριλίου, ωστόσο, αν η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πριν από τον εορτασμό του Πάσχα, η εορτή μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Η αλλαγή αυτή κάθε χρόνο ενδέχεται να προκαλεί σύγχυση ως προς το πότε ευχόμαστε σε φίλους και συγγενείς, Γιώργους ή Γεωργίες.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί οι γιορτές που πέφτουν μέσα στη Σαρακοστή ή και τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως αυτές του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται στην Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίοδο της Σαρακοστής από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί, θεωρείται περίοδος πένθους για τους πιστούς.

Επομένως, δεν μπορούν να γίνονται εορτασμοί.

Αγίου Γεωργίου 2020: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή;

Φέτος, λοιπόν, που το Πάσχα πέφτει νωρίς, στις 19 Απριλίου 2020 (χτες), ο Άγιος Γεώργιος θα τιμηθεί κανονικά στις 23 Απριλίου 2020.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο προστάτης Άγιος του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας.

Λόγω και της ιδιότητας του ως στρατιωτικός, είναι πολλές οι διηγήσεις και οι ιστορίες που έχουν γραφτεί για τη ζωή του. Η πιο γνωστή ίσως από αυτές, που αναπαρίσταται και στις περισσότερες αγιογραφικές του απεικονίσεις, είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας.

Όπως αναφέρει η διήγηση αυτή, ο δράκοντας αυτός φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και τη σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας το δράκο.

Αγίου Γεωργίου 2020 – Ποιοι γιορτάζουν;

Τα ονόματα που γιορτάζουν είναι τα εξής:

Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γκόγκος, Γιώργης, Γιωργίτσης, Γιωργάκης.

Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γιωργούλα, Γιωργίτσα, Γίτσα, Γωγώ, Ζωρζέττα, Ζέτα, Ζέττα, Τζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάλι μόνο ο Χριστός αναστήθηκε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;