Πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα - Δείτε τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα για τα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει. Ήδη όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα ξανά στα μέσα Μαϊου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 δήλωσε:

«Μία γενική αρχή, σχετικά με το σχεδιασμό για το πως και πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαϊου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία. Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτά τα μέτρα αλλά ήταν αναγκαία για την καταιγίδα που ήρθε».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε  για το «μαξιλαράκι» των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι απόρροια του μνημονίου που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «θετικό» ότι υπάρχει σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δήλωσε ακόμη ότι ξοδεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους «και καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές».

Όσον αφορά την οικονομία και τον τουρισμό ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

“Θα είναι μία δύσκολη χρονιά φέτος, αλλά, αν είμαστε στο καλό σενάριο και μειώνεται η εξάπλωση του ιού, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει, οι προβλέψεις ότι ο τουρισμός φέτος θα είναι μηδέν θα διαψευστούν διότι αν και παγκοσμίως η πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, η χώρα μας, από αυτή τη μικρότερη πίτα, λόγω της αξιοπιστίας που έχει κερδίσει η Ελλάδα, θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι».

Ωράριο σούπερ μάρκετ – Μεγάλη Παρασκευή & Μεγάλο Σάββατο

Τα σούπερ μάρκετ για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή (17/04) θα ανοίξουν 13:00 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο (18/04), το ωράριο σούπερ μάρκετ θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Το ειδικό ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ προσδιορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς».

Tέλος, την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά. 

Δείτε επίσης: Πάσχα 2020: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;