Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport για τις αιτήσεις των δικαιούχων
Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε αναλυτικά

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (14/04/2020) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport) για την υποβολή αιτήσεων των ατομικών επιχειρήσεων και των εργοδοτών επαγγελματιών με προσωπικό έως 5 ατόμων, σχετικά με τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – επίδομα 800 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να γνωρίζουν -μεταξύ άλλων- τα εξής:

Σε περίπτωση εταιρείας, η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου, πράγμα που σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δε θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως δεν θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού – επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους 6 μήνες.

Νέοι δικαιούχοι στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για το επίδομα 800 ευρώ

Παρότι η πρώτη φάση των αιτήσεων για το επίδομα 800 ευρώ έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται πως η λίστα ΚΑΔ επιχειρήσεων διευρύνεται.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι εργαζόμενοι να ενταχθούν πλέον στις κατηγορίες δικαιούχων για το επίδομα 800 ευρώ, που έχει προαναγγείλει από καιρό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Την επέκταση των μέτρων στήριξης και ένταξη νέων κλάδων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναμένεται να ανακοινώσει εν καιρώ η κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, αυξάνεται σχεδόν στα 2 εκατομμύρια ο αριθμός των δικαιούχων για το επίδομα 800 ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 1 εκατομμύριο έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Το επίδομα 800 ευρώ θα δοθεί -μεταξύ άλλων- στους ωρομίσθιους εργαζόμενους, τους εργαζόμενους σε επίσχεση, καθώς και σε ξεναγούς, οικοδόμους, μουσικούς και ιεροψάλτες.

Αναλυτικά, οι επαγγελματίες που αναμένεται να ενταχθούν στο επίδομα 800 ευρώ είναι είναι εξής:

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019

Καλλιτέχνες

Ξεναγοί

Τουριστικοί συνοδοί

Οικοδόμοι

Ωρομίσθιοι

Ιεροψάλτες

Φορτοεκφορτωτες

Εργαζόμενοι Helexpo

Μουσικοί

Ηθοποιοί

Ταξιθέτες

Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες

Εργαζόμενοι σε επίσχεση

Μέχρι προχθές, οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Εκτιμάται, ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περί τους 100.000 εργαζόμενους.

Γιώργος Πιτσιλής στον ΑΝΤ1 – Ξεκίνησε ηλεκτρονική χορήγηση κλειδάριθμων 

Τις διευκρινίσεις σχετικά με την απόκτηση κλειδάριθμου, το επίδομα των 800 ευρώ, τις φορολογικές δηλώσεις και τις κατασχέσεις λογαριασμών, έδωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ξεκινήσει από χθες Δευτέρα (13/04) η ηλεκτρονική διαδικασία για την απόκτηση κλειδάριθμου και έχουν ήδη γίνει 1800 αιτήσεις:

«Έχει ξεκινήσει χθες η ηλεκτρονική διαδικασία για την απόκτηση κλειδάριθμου και έχουν ήδη γίνει 1800 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν πιστοποιηθεί 1.100 τηλέφωνα, ήτοι το 65% μπορεί άμεσα να κάνει χρήση του κλειδάριθμου, που για λόγους ασφαλείας είναι «σπασμένος» σε δύο κομμάτια, στο mail και στο κινητό του πολίτη. Είναι σημαντικό το ποσοστό, δεδομένου ότι πολλοί αριθμοί ανήκουν σε οικογενειακά πακέτα ή είναι εταιρικά τηλέφωνα».

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, «μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από ελεύθερους επαγγελματίες για το επίδομα των 800 ευρώ, λόγω κορωνοϊού, εφόσον υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση».

Για τις φορολογικές δηλώσεις 2020

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ υπογράμμισε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής τους, επίσης μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, με την διορία να τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, κάτι «που όμως μένει να αξιολογηθεί εν καιρώ αν χρειαστεί παράταση. Ένας λόγος που θέλουμε να ανοίξει η πλατφόρμα, είναι η επιστροφή φόρων και η επίσπευσή της προς όσους τις δικαιούνται».

«Φέτος η πληρωμή των φόρων από αυτούς που μπορούν είναι μια πράξη αλληλεγγύης και συμβολής στην ανάταση της οικονομίας», επεσήμανε ο ίδιος, ενώ σχετικά με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, τόνισε ότι εξετάζονται με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου τρόποι διευκόλυνσης των πολιτών, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει το σενάριο για πληρωμή του φόρου εισοδήματος αντί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις.

myBusinessSupport: Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις στο επίδομα 800 ευρώ

Μέχρι σήμερα (14/04) είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ά. Γεωργιάδη, ότι θα άνοιγε στην ΑΑΔΕ, στο aade.gr η πλατφόρμα myBusinessSupport και η αίτηση για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εργοδότες επαγγελματίες με προσωπικό έως 5 άτομα, που θα λάβουν το επίδομα 800 ευρώ, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει νέα καθυστέρηση.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είμαστε εν αναμονή της υπουργικής απόφασης. Μετά, θα ανοίξει η πλατφόρμα και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως σημείωσε ο ίδιος.

Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, εξαιρούνται οι επιστήμονες, οι οποίοι για το μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ, εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλε-εκπαίδευσης, ενώ η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει μετά το Πάσχα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εφαρμογή μέσα στο myBusinessSupport, στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις με έως πέντε άτομα προσωπικό.

Προϋπόθεση για το επίδομα 800 ευρώ

Προϋπόθεση για τους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό, ενώ το επίδομα δε θα καταβληθεί σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Τι είναι το myBusinessSupport

Το myBusinessSupport είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την καταγραφή και παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της με την υποδοχή των αιτήσεων υπαγωγής των επιχειρήσεων στην ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (ΚΥΑ Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης Α. 1076/2-4-2020, ΦΕΚ Β΄ 1135).

Στην πορεία, θα προστίθενται και άλλες πληροφορίες και αιτήσεις σχετικές με ενισχύσεις που θα παρέχονται μέσα από το σύστημα TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Στο ψηφιακό περιβάλλον του myBusinessSupport σταδιακά προστίθενται μια σειρά από πληροφορίες και στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των επιχειρήσεων που εισέρχονται σε αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι και θα πάρουν το επίδομα 400 ευρώ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;