Πάσχα 2020: Μία ταινία για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας
Προτάσεις για να περάσεις ευχάριστα το Πάσχα 2020!

Το Πάσχα 2020 έφτασε και είναι λίγα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε φέτος για να το νιώσουμε, αφού το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού, οι έξοδοι το βράδυ της Ανάστασης και κάθε είδους συναθροίσεις απαγορεύονται.

Μια και μένουμε σπίτι λοιπόν, έχουμε περισσότερο χρόνο και για αυτό το λόγο παρακάτω προτείνουμε μία ταινία για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας η οποία είτε έχει πασχαλινή θεματική είτε όχι σίγουρα αξίζει το χρόνο σου!

1. Μεγάλη Δευτέρα – Οι Άθλιοι

Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, καταλήγοντας να γίνει δήμαρχος μιας πόλης της Γαλλίας, μολονότι σε όλο το έργο καταδιώκεται από τον αδίστακτο αστυνομικό Ιαβέρη. Μετά από χρόνια ο Αγιάννης γνωρίζει τη Φαντίν, η οποία, αφού απολύθηκε από το εργοστάσιο όπου δούλευε όταν μαθεύτηκε ότι έχει εξώγαμο παιδί, κατέληξε στην πορνεία. Πριν πεθάνει, η Φαντίν παρακαλά τον Γιάννη Αγιάννη να φροντίσει το παιδί της, τη μικρή Κοζέτ.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

2. Μεγάλη Τρίτη – Spartacus

Το “Spartacus” περιγράφει την δημιουργία ενός στρατού σκλάβων από έναν πρώην μονομάχο, ονόματι Σπάρτακο. Και κάπως έτσι η εξουσία της παντοδύναμης Ρώμης απειλείται…

3.Μεγάλη Τετάρτη – The passion of the Christ

Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση. Μία ταινία που εκτός των ερμηνειών της ξεχωρίζει και για την χρήση αραμαϊκών, εβραϊκών και λατινικών.

4.Μεγάλη Πέμπτη – Τελευταίος Πειρασμός

Ο “Τελευταίος Πειρασμός” του Νίκου Καζαντζάκη σκηνοθετήθηκε το 1988 από τον Martin Scorcese. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θνητής ζωής του ο Ιησούς Χριστός έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς πειρασμούς, όπως όλοι οι άνθρωποι. Ο τελευταίος περιασμός έρχεται στο τέλος της ζωής του πάνω στον σταυρό…

5. Μεγάλη Παρασκευή – Οι 10 εντολές

Η ταινία “Οι 10 Εντολές” παρουσιάζει τη ζωή του Μωυσή που μεγάλωσε σαν πρίγκιπας από τον Φαραώ, επειδή βρέθηκε την Αιγύπτια κόρη του στις όχθες του Νείλου. Όταν όμως αποκαλύφθηκε η πραγματική του καταγωγή, απαρνήθηκε την καταγωγή που του δόθηκε και ηγήθηκε του λαού του -των Εβραίων δηλαδή- προκειμένου να του ελευθερώσει οδηγώντας τους σε μία νέα γη.

6. Μεγάλο Σάββατο – Ελ Γκρέκο

Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή θα προβληθεί το Μεγάλο Σάββατο μαζί με εισαγωγή του σκηνοθέτη στο κανάλι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο YouTube.

7. Κυριακή του Πάσχα – Νώε για Μία Εβδομάδα

Μία ταινία για όλη την οικογένεια με κεντρικό ήρωα ένα σύγχρονο… Νώε. Από σταρ της τηλεόρασης, ο Ίβαν Μπάξτερ εκλέγεται βουλευτής και μετακομίζει στην Ουάσινγκτον. Η ζωή του εκκεντρικού Ίβαν, όμως, θα αλλάξει ακόμα πιο δραματικά όταν ο Θεός του ζητήσει να φτιάξει μια… κιβωτό.

Δείτε επίσης: Το Πάσχα 2020 «Μένουμε Σπίτι» με δωρεάν ταινίες, όπερα και θέατρο – Αναλυτικό πρόγραμμα από το Υπ. Πολιτισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;