Joaquin Phoenix: Η αποκαλυπτική συνέντευξή του για την υποκριτική και τον τσακωμό του με τον Robert De Niro
Ο Joaquin Phoenix έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό GQ.

Ο Joaquin Phoenix είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς ηθοποιούς του Hollywood. Με συμμετοχή σε δεκάδες ταινίες και με ερμηνείες που σε καθηλώνουν κάθε στιγμή κατάφερε το 2020 να πάρει το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία “Joker”. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το περιοδικό GQ για το τεύχος του Μαΐου μιλά για τη δική του, ξεχωριστή προσέγγιση στην τέχνη της υποκριτικής.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας “Joker” φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου του GQ, το οποίο διατίθεται για δωρεάν ψηφιακή λήψη και μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο το άγχος του τροφοδοτεί τις επιδόσεις του. Αλλά και τον τρόπο που χειρίζεται τους ιδιαίτερους χαρακτήρες που ενσαρκώνει.

Ο γνωστός ηθοποιός δηλώνει ότι κάθε νέος ρόλος του προκαλεί άγχος και τον κάνει σωματικά άρρωστο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι:

“Είναι καθαρό άγχος. Και το αγαπώ.”

Το άγχος σημαίνει ότι ο ηθοποιός αρνείται να κάνει πρόβες. Μάλιστα, αυτή η άρνησή του ήταν κάτι που τον έκανε να διαπληκτιστεί με τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία “Joker”, Robert De Niro. Ο De Niro ζήτησε από τον Phoenix να συμμετάσχει σε ανάγνωση σεναρίου. Ωστόσο, ο Phoenix δήλωσε στον σκηνοθέτης της ταινίας, Todd Phillips:

“Με κανέναν… τρόπο δεν κάνω ανάγνωση σεναρίου.”

Ο Phoenix μιλάει επίσης για τη θεωρία του για την υποκριτική, που είναι ότι, όσα οι νέοι διδάσκονται είναι “τελείως λάθος” και ότι η δουλειά σου δεν είναι να θυμάσαι τα λόγια ή να ακολουθείς τον φωτισμό. Για τον γνωστό πρωταγωνιστή, η υποκριτική είναι ένα είδος ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, όπως αναφέρει, μια αίσθηση ότι κυνηγάει κάτι που είναι ευκολότερο να το κάνει από το να εξηγεί. Και γνωρίζει τον μόνο τρόπο με τον οποίο θα φτάσει σε αυτό:

“να αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει πραγματικός έλεγχος, να αισθάνεσαι πραγματικό κίνδυνο, να συλλαμβάνεις πράγματα που δεν έχεις ανακαλύψει.”

Ο ηθοποιός στη συνέντευξη αναφέρεται σε μια καθοριστική στιγμή της ζωής του που έγινε μετά τα γυρίσματα της ταινίας “Walk the Line”, όταν έπινε πολύ και πήγαινε σε κλαμπ. Εκείνη την περίοδο, ο Phoenix ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και διασώθηκε από το όχημα από τον Γερμανό σκηνοθέτη, Βέρνερ Χέρτζογκ. Μετά από αυτή την εμπειρία σταμάτησε να πίνει και να καπνίζει μαριχουάνα.

Τέλος, ο Joaquin Phoenix αποκαλύπτει ότι δε θέλει να παρακολουθεί ταινίες του, ότι δεν το αντέχει. Επίσης, αναφέρει ότι δε θέλει να παρακολουθεί ταινίες γενικά και ότι προτιμά τα ντοκιμαντέρ.

Δες και την φωτογράφιση για το εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#fbf “There’s too many things I enjoy doing and I don’t want to wake up feeling hungover. It’s not a thing I fight against – it’s just the way I live my life” #JoaquinPhoenix photographed by Matt Holyoak for GQ at the Baftas in London on 2 February.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joaquin Phoenix (@joaquinlphoenix) στις

Δείτε ακόμα: Η συγκινητική ομιλία του Χοακίν Φίνιξ στα Όσκαρ 2020 (Vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;