6 επιφάνειες που πρέπει να απολυμαίνεις πιο συχνά
Μερικές επιφάνειες που πρέπει να απολυμαίνουμε πιο συχνά, αλλά δεν το κάνουμε!

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει βάλει όλους σε μία διαδικασία για να σκεφτόμαστε περισσότερο θέματα υγιεινής που τις άλλες περιόδους αγνοούσαμε. Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουμε στο μυαλό μας είναι ποιες επιφάνειες πρέπει να απολυμαίνουμε συχνότερα!

Επιφάνειες και πράγματα που χρησιμοποιούμαι στην καθημερινότητά μας, αλλά πολλές φορές δεν τα καθαρίζουμε ούτε τα απολυμαίνουμε. Συχνά, οι επιφάνειες αυτές έχουν πολλά μικρόβια που μεταφέρουμε με τα χέρια μας και μπορεί να μεταφέρουμε και στον οργανισμό μας.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποιες επιφάνειες πρέπει να απολυμαίνεις πιο συχνά;

1. Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο είναι η προέκταση του χεριού σου. Μάλιστα, πέρα του ότι το έχεις παντού μαζί σου, μπορεί να το χρησιμοποιήσεις και ενώ βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η οθόνη του κινητού σου έχει περισσότερα μικρόβια από η λεκάνη μίας δημόσιας τουαλέτας.

Οπότε, από δω και πέρα, κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι πέρασε το με ένα αντιμικροβιακό μαντιλάκι!

2. Τραπέζια

Το τραπέζι της κουζίνας πέρα από το φαγητό μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις. Ακουμπάς πράγματα από το σούπερ μάρκετ, μπορεί να κάθεσαι να διαβάζεις ένα βιβλίο ή να δουλεύεις από το λάπτοπ σου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φαγητού μπορεί να πέσουν σάλια πάνω ή διάφορα σταγονίδια. Γι αυτό είναι μία από τις επιφάνειες που καλό είναι να καθαρίζεις όσο πιο συχνά γίνεται.

3. Αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο σου είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Ειδικά, αν πρέπει να πας στη δουλειά σου και είναι μακρυά. Μάλιστα, ότι έχεις αγγίξει με τα χέρια σου όλη την ημέρα, τα μεταφέρεις στο τιμόνι και σε ότι άλλο ακουμπάς κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Οπότε, όταν το καθαρίζεις να έχεις το νου σου και να απολυμαίνεις καλά χειρολαβές, λεβιέ ταχυτήτων, τιμόνι, καθρέφτη, ντουλαπάκι συνοδηγού!

4. Πόμολα

Η πρώτη επαφή των χεριών σου με το σπίτι σου είναι τα πόμολα. Μάλιστα, σε αυτά μεταφέρεις με τα χέρια σου ότι μικρόβια μπορεί να έχεις ακουμπήσει όλη την ημέρα. Οπότε, καλό είναι είτε να σκουπίζεις τα χέρια σου πριν τα ακουμπήσεις με κάποια υγρό μαντηλάκι, είτε να τα καθαρίζεις τακτικά και πολύ καλά.

5. Κλειδιά

Για τον ίδιο λόγο με τα πόμολα, τα κλειδιά σου είναι ένα εργαλείο που χρειάζεσαι για να μπεις στο σπίτι. Οπότε, είτε πάλι σκουπίζεις τα χέρια σου πριν τα αγγίξεις, είτε τα καθαρίζεις σχολαστικά αφότου μπεις στο σπίτι.

6. Τσάντα

Και ότι περιέχει! Αρκετές φορές, μέσα στη τσάντα σου θα έχεις αρκετά πράγματα που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα. Σημειωματάριο, κινητό, κλειδιά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και επειδή, σίγουρα, θα την ανοίξεις παραπάνω από μία φορά μέσα στην ημέρα σου, τότε, πρέπει να την απολυμαίνεις καλά όταν γυρνάς σπίτι. Και ότι έχει μέσα! Ένα αντιμικροβιακό μαντηλάκι θα κάνει τη δουλειά!

Δείτε ακόμα: Apple και Google συνεργάζονται κατά του κορωνοϊού για τη δημιουργία μίας καινούριας εφαρμογής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;