Πάσχα 2020: Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα σούπερ μάρκετ - Δείτε αναλυτικά
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων. Δείτε αναλυτικά το ωράριο που θα ισχύσει.

Το Πάσχα 2020 πλησιάζει. Εμείς μπορεί να μένουμε σπίτι, όμως, δε σημαίνει ότι δε θα το γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την οικογένειά μας. Έστω και μέσω βιντεοκλήσης, αν δεν μένουμε μαζί τους. Για εσένα που θέλεις να κάνεις μερικά ψώνια για το τραπέζι της Κυριακής των Βαϊών πρέπει να ξέρεις τα παρακάτω!

Από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων. Η απόφαση αυτή έρχεται από τον Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 “Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης” (Α’ 202).

Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Δες ακόμα: Ωράριο σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων το Πάσχα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;