Μένουμε Σπίτι: 4 κλασικές ταινίες για να περάσει ευχάριστα η καραντίνα
Κλασικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις μία φορά στη ζωή σου!

Τώρα που μένουμε σπίτι αν μη τι άλλο έχουμε πολύ χρόνο τον οποίο με κάποιο τρόπο πρέπει να γεμίσουμε. Φυσικά, το Netflix (και όχι μόνο) έχει πάρα πολλές πρόσφατες επιλογές για να διαλέξεις και να δεις μία ταινία περνώντας ευχάριστα τον χρόνο σου.

Αλλά ως γνωστόν ο παλιός είναι αλλιώς και για αυτό προτείνουμε μερικές ταινίες που όχι τυχαία θεωρούνται πλέον κλασικές σε περίπτωση που νοστάλγησες κάποιες παλαιότερες εποχές.

Ας τις δούμε λοιπόν!

1. Breakfast at Tiffany’s

Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό.

2. The Godfather

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1945, όπου ο Δον Βίτο Κορλεόνε, αρχηγός της ομώνυμης οικογένειας μαφιόζων, παντρεύει την κόρη του Κόνι. Όπως θέλει η παράδοση -«Κανένας Σικελός δε μπορεί να αρνηθεί ένα αίτημα την ημέρα του γάμου της κόρης του»- ο Δον Βίτο δέχεται αιτήματα για χάρες. Ταυτόχρονα, αναζητεί το διάδοχο του. Μία σειρά από βίαια γεγονότα θα οδηγήσουν σε πόλεμο μεταξύ των οικογενειών, έως ότου βρεθεί ο διάδοχος αυτής της πολυπόθητης θέσης.

3.Casablanca

Στις αρχές της δεκαετίας του ’40, η Καζαμπλάνκα (παραθαλάσσια πόλη του Μαρόκου) βρισκόταν υπό τον έλεγχο του γαλλικού καθεστώτος του Βισύ, το οποίο με τη σειρά του ήταν υπό την επιρροή του Άξονα. Ο Ρικ, ένας ιδιοκτήτης ενός δημοφιλούς νυκτερινού κέντρου, ξανασυναντά μια παλιά του αγάπη. Όμως, η Ίλσα συνοδεύεται από τον άντρα της, ο οποίος είναι ο ηγέτης της τσέχικης αντίστασης και καταζητείται από τους Ναζί. Το ζευγάρι θέλει πάσει θυσία να φύγει από τη χώρα και ο Ρικ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους βοηθήσει.

4. Οι 12 ένορκοι

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας από αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία.

Δείτε επίσης: Netflix: 6 ταινίες τρόμου που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Saved by HBO: Σειρές και Ταινίες για Δωρεάν Streaming, τώρα που Μένουμε Σπίτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;