Το Weight Fight είναι μια Σχολή με βασικό μότο «Μη φοβηθείς την πτώση»
Η Ιδρύτρια του Weight Fight και προπονήτρια, Χριστίνα Ματθαίου, μιλά στο Neolaia.gr

H Χριστίνα Ματθαίου είναι Προπονήτρια και Ιδρύτρια του Weight Fight, του πρώτου ολοκληρωμένου προπονητικού προγράμματος, που συνδυάζει kick boxing, πολεμικές τέχνες, αερόβια άσκηση και όργανα, με παράλληλη ουσιαστική καθοδήγηση και διδασκαλία για τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της υγιούς σκέψης.

Η διαδρομή της Χριστίνας στον αθλητισμό ξεκινάει από την ηλικία των 5 ετών. Με οδηγό και μέντορα τον πατέρα της, ανακαλύπτει την τέχνη της πυγμαχίας και αργότερα του Kick Boxing. Με σωστή καθοδήγηση, πειθαρχία και προσήλωση, καταφέρνει από την εφηβεία κιόλας να γίνει βοηθός προπονητή και πολύ γρήγορα, προπονήτρια.

Οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν: Κάτοχος μαύρης ζώνης και 2 dan στο kick boxing, σταθερά πρωταγωνίστρια στα πανελλήνια πρωταθλήματα επί μια δεκαετία, διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.

Μιλήσαμε, λοιπόν, μαζί της για το Weight Fight, αλλά και την έμπνευση πίσω απ’ αυτό.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Τι είναι το weight fight;

“Το Weight Fight είναι μια ολιστική και εντελώς προσωπική στον καθένα προσέγγιση για την αρμονική λειτουργία σώματος και μυαλού. Είναι ουσιαστικά μια φιλοσοφία ζωής που σε οδηγεί στην βελτίωση σου σε κάθε επίπεδο. Έχει βασική του έμπνευση τις θεμελιώδεις αρχές του kick boxing και των πολεμικών τεχνών, προσαρμοσμένες στον καθένα με εντελώς διαφορετικό τρόπο που υπαγορεύεται από τις ανάγκες του και την κατάσταση του.”

Πώς το εμπνεύστηκες;

“Ένα ατύχημα που είχα στο σκι και μου δημιούργησε παρά πολλά κινητικά προβλήματα, με έκανε να πολεμάω για καλύτερη ποιότητα ζωής και να παλεύω για τους στόχους μου και τα ιδανικά μου. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Weight Fight. Με έκανε να ψάχνω με τους αθλητές μου τα κίνητρα τους και να τους βοηθώ με αυτό τον τρόπο να έχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής.”

Σε ποιους απευθύνεται;

“Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, σωματική και φυσική κατάστασης. Κυρίως, όμως, επικεντρώνεται στην καταπολέμηση του περιττού σωματικού βάρους.”

Τι ακριβώς περιλαμβάνει;

“Περιλαμβάνει ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα γυμναστικής και ασκήσεων, ανάλογα με τη σωματική κατάσταση του καθένα και επίβλεψη από μια πολύ καλή ομάδα συνεργατών (όπως γιατροί, διατροφολόγοι, έμπειροι γυμναστές). Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το Weight Fight είναι μια μεγάλη “οικογένεια” με κοινούς στόχους και όραμα.”

Weight Fight: Μια Σχολή με βασικό μότο «Μη φοβηθείς την πτώση»

Αυτή τη μέθοδο και κυρίως αυτή τη φιλοσοφία ζωής, η Χριστίνα Ματθαίου ένιωσε ότι είχε πλέον υποχρέωση να τη μοιραστεί και να τη μεταδώσει σε όποιον θα μπορούσε να βοηθηθεί και κάπως έτσι, το Weight Fight έγινε πραγματικότητα: Πρόκειται πλέον για μια Σχολή, στην οποία η ίδια αφιερώνει όλο την τον εαυτό για να προσφέρει αυτή την εμπειρία ζωής, σε όποιον τη χρειάζεται.

Μια Σχολή που παρέχει τεχνογνωσία, κίνητρο και ηθική στήριξη σε όποιον θέλει να ξεπεράσει τα όριά του και να σπάσει τα δεσμά που τον κρατούν πίσω, είτε αυτά είναι το αυξημένο βάρος, είτε η μειωμένη αυτοπεποίθηση, είτε ακόμα και μία σοβαρή ασθένεια.

Το Weight Fight έχει γίνει σήμερα ένας τρόπος ζωής για δεκάδες ανθρώπους, μια απαραίτητη για αυτούς καθημερινότητα που τους βοηθάει να βοηθήσουν το σώμα, αλλά και την αυτοπεποίθησή τους. Oι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των αθλητών, αλλά και με τη Χριστίνα Ματθαίου, είναι πρωτοφανείς και ενδεικτικοί της φιλοσοφίας του Weight Fight: Βοηθάμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τους άλλους.

Το Weight Fight, αλλά και όλη η φιλοσοφία που το περιβάλλει, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σαν μία αυτοτελής Σχολή που συνδυάζει αθλητισμό και τρόπο σκέψης με έναν μοναδικό τρόπο. Η Χριστίνα Ματθαίου θέλει να μοιραστεί όλη αυτή την εμπειρία με όσους και όσες ενδιαφέρονται και μας λέει ξεκάθαρα ότι: “Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», «δεν γίνεται». Η δύναμη βρίσκεται πραγματικά μέσα σου.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;