Επίδομα 600 ευρώ: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο elearning.yeka.gr - Κάντε την αίτηση ΕΔΩ
Επίδομα 600 ευρώ σε επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, από αύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο elearning.yeka.gr για τη συμμετοχή στο «ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών», η οποία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 20 Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μία δράση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία θα ενταχθούν έξι βασικοί επιστημονικοί κλάδοι, τους οποίους θα δείτε παρακάτω.

Το επίδομα 600 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε 180.390 επιστήμονες, ενώ, όπως διευκρίνισε ο Υπουργός  Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, όλοι θα τα πάρουνπρώτον μέσα στον Απρίλιο, δεύτερον δια μέσου μιας επιστημονικής διαδικασίας τηλεκατάρτισης θα πάρουν και πιστοποιητικό σε υψηλής στάθμης αντικείμενα.

Επίδομα 600 ευρώ – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Αντίστροφα μετρά, λοιπόν, πλέον ο χρόνος για την πρεμιέρα της αίτησης χιλιάδων επιστημόνων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών για το επίδομα κατάρτισης 600 ευρώ που θα λάβουν πραγματοποιώντας τηλε-κατάρτιση, ως ενίσχυση τους από τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού covid-19.

Σύμφωνα με την απόφαση 286/2.4.2020 του Yπουργείου Εργασίας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στήριξης επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών μέσω επιταγής κατάρτισης (voucher) που θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Η ΚΔΒΜ2 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ι.Κ.Ε με παρουσία 30 ετών στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική κατάρτιση συμμετέχει στις διαδικασίες ενίσχυσης όλων των κοινωνικών ομάδων και δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμονες 6 βασικών κλάδων να συμμετάσχουν σε προγράμματα τηλεκατάρτισης και να επιχορηγηθούν με εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ.

Το επίδομα αυτό συμβάλλει στην άμεση στήριξη 180.000 επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών 6 επιστημονικών κλάδων και ειδικότερα: 

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ:

Οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες που εντάσσονται στους κάτωθι βασικούς επιστημονικούς κλάδους:

-Δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι , συμβολαιογράφοι , δικαστικοί επιμελητές
-Γιατροί (και ιατρικό προσωπικό)
-Οδοντίατροι
-Μηχανικοί
-Αρχιτέκτονες
-Οικονομολόγοι ή λογιστές
-Εκπαιδευτικοί
-Ερευνητές

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά 180.390 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και θα υλοποιηθεί με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης, που περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.

Το πρόγραμμα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα των 600 € σε δύο δόσεις (400€+200€) και οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποίηση (προαιρετική διαδικασία) για τα αντικείμενα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν.

Η διδακτική ώρα ορίζεται σε 40 λεπτά.

Οι επιστήμονες-δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 10 προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης, τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Τα θεματικά αντικείμενα είναι τα εξής:

1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)

2. Δημόσιοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί

3. Ηλεκτρονικό εμπόριο-Ηλεκτρονικές συναλλαγές, με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία

4. Βασικές ψηφιακές δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης έκδοσης

5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/Ψηφιακή υπογραφή-Ψηφιακά πιστοποιητικά-Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη

6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)

7. Διαχείριση έργων (Financial Spreadsheets/Xρηματοοικονομική χρήση/Πρακτικές DEVOPS) & Διαδικτυακή Συνεργασία

8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον

9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας

10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing), με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση, αλλά και για θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή της, θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται, μέσα από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (https://elearning.yeka.gr).

Οι πάροχοι και οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν πληροφόρηση από την ίδια ιστοσελίδα.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ενδιαφερόμενες, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους εδώ!

Γενικές παρατηρήσεις της πρόσκλησης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ:

«ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» 

-Η Πρόσκληση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) απευθύνεται σε επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, των οποίων ο ΚΑΔ κύριας επαγγελματικής απασχόλησης συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης. Επισημαίνεται ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην παρούσα Πρόσκληση εφόσον δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800€. Αν ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης: έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας και ο εργοδότης του έχει κλείσει βάσει ΚΑΔ κατόπιν εντολής Δημόσιας Αρχής ή εντάσσεται στους πληττόμενους ΚΑΔ και ο εργοδότης έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας του και, κατόπιν ο επιστήμονας αυτός ακολουθήσει τη διαδικασία βάσει των οικείων ΚΥΑ και ΥΑ, ο τελευταίος είναι δικαιούχος των 800 ευρώ και των λοιπών οικονομικών μέτρων στήριξης. Σε περίπτωση που ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν είναι δικαιούχος των 800 ευρώ και, αντίθετα, είναι δικαιούχος των 600 ευρώ.

-Το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι αναρτημένο στις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης οι οποίες θα αποτελέσουν το μητρώο εγκεκριμένων ΟΣΤΚ και δεν διατίθεται από τον πάροχο κατάρτισης.

-Οι πάροχοι κατάρτισης θα συνεργασθούν αποκλειστικά και μόνο με πλατφόρμες εγκεκριμένες στο μητρώο ΟΣΤΚ αναφορικά με ένα ή περισσότερα αντικείμενα.

-Οι αιτήσεις των ωφελουμένων ξεκινούν στις 09/04. 

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Το επίδομα του ωφελούμενου της δράσης ανέρχεται σε 6,00 ευρώ/ώρα κατάρτισης και συνολικά στο ποσό των 600€ για το σύνολο των 100 διδακτικών ωρών τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα καταβάλλεται τμηματικά σε δύο δόσεις ως ακολούθως:

α) Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης του ωφελούμενου, η οποία συνιστά την είσοδό του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλεται προκαταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€, με την οποία δύναται ο δικαιούχος να διευκολυνθεί στην τυχόν προμήθεια απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης,

β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, καταβάλλεται το υπόλοιπο του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την πρόσκληση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι και πότε θα πρέπει να υποβάλλουν ξανά αιτήσεις – Δείτε τις ημερομηνίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
FT
0 - 1
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
81 - 70
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;