Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σκέψεις για αυξημένα πρόστιμα & περιορισμένες μετακινήσεις ενόψει Πάσχα
Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον να ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα για την εντατικοποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενόψει Πάσχα 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, είναι πλέον ζήτημα χρόνου να ανακοινωθούν κι επισήμως τα έκτακτα μέτρα για τις μετακινήσεις και την εντατικοποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενόψει του Πάσχα 2020.

Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα και πρόστιμα εν όψει Πάσχα

Για τα νέα μέτρα σχετικά με τις μετακινήσεις, είχε προϊδεάσει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ χτες (07/04) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που έχουμε πετύχει.

Μιλώντας στο Mega, ο κος Πέτσας δήλωσε ότι, «Καταφέραμε να φρενάρουμε τον ιό με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που πήραμε και χωρίς αυτά η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κι αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε».

Τα δυο σενάρια για τα πρόστιμα

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την αύξηση των προστίμων – διπλασιασμός, ή ακόμη και ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για όσους είναι υπότροποι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, η βεντάλια των αυστηρών μέτρων είναι έτοιμη, θα αφορά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται πριν την εφαρμογή τους, να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες, δεν αποκλείεται ακόμα και να δούμε “σφράγισμα διοδίων”, παραδρόμων των εθνικών οδών, αλλά και της Παλαιάς Εθνικής, σε περίπτωση, που παρατηρηθεί μαζική απόπειρα παραβίασης των μέτρων.

Κορωνοϊός: Πλαφόν στα sms & Κλείσιμο διοδίων – Τα 10 νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας «εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου» σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, ώστε «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Γιώργος Γεραπετρίτης: Αυξημένα πρόστιμα εν όψει Πάσχα – Σκέψεις και σενάρια

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη μακρά περίοδο αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, θέτοντας ως πρώτα ορόσημα στην πορεία σταδιακής άρσης των περιορισμών, την επαναλειτουργία σχολείων και καταστημάτων.

Δεδομένου ότι πλησιάζει Πάσχα και ενδεχομένως πολύς κόσμος επιχειρήσει να κατευθυνθεί προς τις επαρχίες, ο Υπουργός Επικρατείας προειδοποίησε ότι εάν απαιτηθεί, αναμένεται να αυξηθούν τα πρόστιμα, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι στις πύλες εξόδου.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του»

Συνέντευξη στο κανάλι της ΕΡΤ1, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπου και μίλησε -μεταξύ άλλων- για το ενδεχόμενο περιορισμένων μετακινήσεων στην έξοδο του Πάσχα 2020, λόγω κορωνοϊού covid-19.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο ίδιος, οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, αφού ακούσει τις γνώμες και συστάσεις των ειδικών, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του, καθώς, με αυτό τον τρόπο, μπορεί να δημιουργηθεί παραπάνω πρόβλημα με τη διασπορά του ιού.

«Μην ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχει περιορισμός των μετακινήσεων. Δηλαδή, δεν μπορούμε να μπούμε στο αυτοκίνητό μας και να πάει ο καθένας στο εξοχικό του. Αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία πρέπει να καταλάβουμε. Και γιατί το κάνουμε αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι για πολλούς ανθρώπους και για πολλούς συμπολίτες μας; Διότι πρώτα από όλα, κινδυνεύουμε να έχουμε προβλήματα με διασπορά του ιού. Και δεν συμβαίνει αυτό μόνο με τις οδικές μεταφορές, συμβαίνει και με τις αεροπορικές μεταφορές. Για αυτό και βλέπετε ότι σχεδόν σε όλο τον κόσμο έχουν παγώσει όλες οι αεροπορικές εταιρείες το πτητικό τους έργο».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Μεταφορών, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δούμε μαζική μετακίνηση ανθρώπων από τα αστικά κέντρα προς στην επαρχία.

Για τα διόδια

Σχετικά με τα διόδια, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως ήδη δεν υπάρχει ελεύθερη διέλευση, καθώς ήδη έχουμε περιορισμό της κυκλοφορίας.

«Δεν μπορείτε για παράδειγμα να πάτε στη Χαλκίδα, δεν μπορώ να μπω εγώ στο αυτοκίνητό μου και να πάω αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο. Πρέπει να δικαιολογείται αυτή η μετακίνηση. Άρα έχουμε ήδη περιορισμό της κυκλοφορίας. Τώρα, οι αυτοκινητόδρομοι να κλείσουν ολικά, καταλαβαίνετε ότι αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους δεν γίνεται. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα περαιτέρω περιορισμού και όπως σας είπα αυτή την απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Για εντατικοποίηση των ελέγχων, για αυστηροποίηση όλων των ελέγχων, θα αποφασίσει πολύ σύντομα σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, αυτοκινητόδρομοι να κλείσουν ολικά δε γίνεται για πολλούς λόγους.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Οι αυτοκινητόδρομοι να κλείσουν ολικά, καταλαβαίνετε ότι αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους δεν γίνεται. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα περαιτέρω περιορισμού και όπως σας είπα αυτή την απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Για εντατικοποίηση των ελέγχων, για αυστηροποίηση όλων των ελέγχων, θα αποφασίσει πολύ σύντομα σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση».

«Θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα»

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Πάσχα αυτό, θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα. Θα είναι ένα Πάσχα κατά το οποίο δεν πρέπει να μετακινηθούμε. Και η κυβέρνηση να είστε σίγουροι ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην δούμε μία μαζική μετακίνηση ανθρώπων από τα αστικά κέντρα στην επαρχία και στις περιφέρειες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

SMS στο 13033: Τι πρέπει να στείλεις για σούπερ μάρκετ, τράπεζα και φαρμακείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;