Επίδομα 600 ευρώ: Διευκρινίσεις για τους ωφελούμενους - Ξεκινούν οι αιτήσεις
Αναλυτικές πληροφορίες για το επίδομα 600 ευρώ σε επιστήμονες - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το επίδομα 600 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε 180.390 επιστήμονες, ενώ, όπως διευκρίνισε ο Υπουργός  Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, όλοι θα τα πάρουν, πρώτον μέσα στον Απρίλιο, δεύτερον δια μέσου μιας επιστημονικής διαδικασίας τηλεκατάρτισης θα πάρουν και πιστοποιητικό σε υψηλής στάθμης αντικείμενα.

Επίδομα voucher 600 ευρώ – Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση

Δημοσιεύθηκαν χτες (06/04) χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσκληση για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον νέο κορωνοϊό, που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας. 

Οι αιτήσεις των ωφελουμένων ξεκινούν την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940,00€ και αναμένεται να ωφεληθούν 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.05.2020 και το οικονομικό μέχρι τις 30.07.2020.

Όπως είχε δηλώσει σχετικά με το επίδομα 600 ευρώ ο Υπουργός Εργασίας:

«Τα λεφτά θα είναι καθαρά, αφορολόγητα, μη συμψηφιστέα μη κατασχετέα, σε λίγες ώρες θα αναρτηθεί η πρόσκληση, και κατόπιν της πρόσκλησης και την άλλη Πέμπτη μπορούν πλέον όλοι οι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, οδοντίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές μπορούν να υποβάλουν αίτηση».

Πρώτη πληρωμή (400 ευρώ) τη Μεγάλη Πέμπτη

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Πέμπτη (09/04), και η πρώτη πληρωμή τα πρώτα 400 ευρώ θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους που έχουν ενεργοποιήσει το voucher.

Δεύτερη πληρωμή (200 ευρώ) μέχρι τέλος Απριλίου

Μέχρι τέλος Απριλίου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ. Μετά, τα πρόγραμμα για τους επιστήμονες ύψους 600 ευρό από κοινοτικούς πόρους θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη ομάδα, με 800 ευρώ, από το Μάιο και μετά.

Γενικές παρατηρήσεις της πρόσκλησης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ:

«ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» 

-Η Πρόσκληση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) απευθύνεται σε επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, των οποίων ο ΚΑΔ κύριας επαγγελματικής απασχόλησης συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης. Επισημαίνεται ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην παρούσα Πρόσκληση εφόσον δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800€. Αν ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης: έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας και ο εργοδότης του έχει κλείσει βάσει ΚΑΔ κατόπιν εντολής Δημόσιας Αρχής ή εντάσσεται στους πληττόμενους ΚΑΔ και ο εργοδότης έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας του και, κατόπιν ο επιστήμονας αυτός ακολουθήσει τη διαδικασία βάσει των οικείων ΚΥΑ και ΥΑ, ο τελευταίος είναι δικαιούχος των 800 ευρώ και των λοιπών οικονομικών μέτρων στήριξης. Σε περίπτωση που ένας επιστήμονας που εμπίπτει στους ΚΑΔ του παρατήματος Χ της Πρόσκλησης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν είναι δικαιούχος των 800 ευρώ και, αντίθετα, είναι δικαιούχος των 600 ευρώ.

-Το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι αναρτημένο στις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης οι οποίες θα αποτελέσουν το μητρώο εγκεκριμένων ΟΣΤΚ και δεν διατίθεται από τον πάροχο κατάρτισης.

-Οι πάροχοι κατάρτισης θα συνεργασθούν αποκλειστικά και μόνο με πλατφόρμες εγκεκριμένες στο μητρώο ΟΣΤΚ αναφορικά με ένα ή περισσότερα αντικείμενα.

-Οι αιτήσεις των ωφελουμένων ξεκινούν στις 09/04. 

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Το επίδομα του ωφελούμενου της δράσης ανέρχεται σε 6,00 ευρώ/ώρα κατάρτισης και συνολικά στο ποσό των 600€ για το σύνολο των 100 διδακτικών ωρών τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα καταβάλλεται τμηματικά σε δύο δόσεις ως ακολούθως:

α) Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης του ωφελούμενου, η οποία συνιστά την είσοδό του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλεται προκαταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€, με την οποία δύναται ο δικαιούχος να διευκολυνθεί στην τυχόν προμήθεια απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης,

β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, καταβάλλεται το υπόλοιπο του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την πρόσκληση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίδομα 800 ευρώ: Αιτήσεις για ατομικές και ελεύθερους επαγγελματίες σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;