Επίδομα 800 ευρώ: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής - Τι πρέπει να ξέρεις για τις δηλώσεις στην πλατφόρμα
Πώς θα καταβληθεί το επίδομα 800 ευρώ και ποιους αφορά

Οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την αποζημίωση ειδικού σκοπού – επίδομα 800 ευρώ αφορά τους εξής εργαζομένους:

-Τους εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή

-Τους εργαζομένους επιχειρήσεων που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ και έχουν τεθεί σε αναστολή από τους εργοδότες τους

-Τους ανέργους που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου.

Πώς θα πληρωθεί το επίδομα 800 ευρώ

Σημειώνουμε ότι η καταβολή για το επίδομα 800 ευρώ θα γίνει σε τρία στάδια:

Α) 15-17/4 στους εργαζομένους που θα υποβάλουν αιτήσεις από 1-10 του μήνα

Β) 25-27/4 σε όσους υποβάλουν αιτήσεις από 11-20 Απριλίου

Γ) 5-7 Μαΐου σε όσους υποβάλουν την αίτηση τους μεταξύ 21 και 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του  Υπουργείου Εργασίας, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων με το ΑΦΜ, το σύστημα αναμένεται να κλείσει για την υποβολή νέων αιτήσεων και θα επιτρέπονται μόνο διορθώσεις.

Μέχρι 20/04 νέες δηλώσεις

Το σύστημα θα ανοίξει από τις 15 Απριλίου όπου θα μπορούν να υποβληθούν νέες υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων μέχρι και τις 20 Απριλίου.

Στη συνέχεια, θα κλείσει ξανά το σύστημα για νέες αιτήσεις προκειμένου να γίνουν διορθώσεις τις ημέρες 21, 22 και 23 Απριλίου.

Αργότερα, θα ανοίξει πάλι το σύστημα υποβολής νέων υπεύθυνων δηλώσεων μέχρι τις 30 Απριλίου για να κλείσει οριστικά. Θα επιτραπούν διορθώσεις στις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί το διάστημα 1η Μαΐου, 2 και 3 Μαΐου για να γίνει η τελευταία πληρωμή 5, 6 και 7 Μαΐου.

Σήμερα (06/04) υποβάλλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 6

Να σημειωθεί ότι σήμερα (Δευτέρα 6 Απριλίου), υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να υποβάλλουν οι εργαζόμενοι των οποίων το ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

Υπενθυμίζουμε ότι αυστηρά με σειρά ΑΦΜ δέχεται προς το παρόν τις ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr που άνοιξε από την 1η Απριλίου για τις αιτήσεις των εργαζομένων που έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Μέχρι σήμερα όσοι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν οι ίδιοι να υποβάλλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλλαν εγκαίρως την Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «Εργάνη» θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν την δική τους δήλωση μετά τις 10 Απριλίου.

Από αύριο υποβάλλουν αίτηση:

-Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

-Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

-Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

-Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Τι δηλώνουν οι εργαζόμενοι/- εργαζόμενες στη δήλωση

Προσωπικά στοιχεία:

Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεων εργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά από τον εργαζόμενο και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).

Στοιχεία εργοδότη:

Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη.

Στις περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης και αν περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.

Αν στη δήλωση εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν εμφανίζονται υπεύθυνες δηλώσεις Επιχειρήσεων Εργοδοτών» τότε ο εργοδότης δεν έχει υποβάλλει την αίτηση και πρέπει ο εργαζόμενος να έρθει σε συνεννόηση με τον εργοδότη του ώστε να την υποβάλλει πριν τις 10 Απριλίου.

Ο αριθμός Πρωτ. Καταχώρησης Εργοδότη στο ΠΣ Εργάνη συμπληρώνεται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Επίδομα 600 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων προκειμένου να λάβουν το voucher των 600 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στον ΣΚΑΙ, «στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ».

Όπως εξήγησε, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την ερχόμενη Πέμπτη, και η πρώτη πληρωμή τα πρώτα 400 ευρώ θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους που έχουν ενεργοποιήσει το voucher.

Μέχρι τέλος Απριλίου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ. Μετά τα πρόγραμμα για τους επιστήμονες ύψους 600 ευρό από κοινοτικούς πόρους θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη ομάδα, με 800 ευρώ, από το Μάιο και μετά.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη.

Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν».

«Εφόσον τα δεδουλευμένα δεν αντιστοιχούν στο πλήρες Δώρο του Πάσχα με εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τη διαφορά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 800 ευρώ: Όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης για τις ημερομηνίες πληρωμών

Δώρο Πάσχα 2020: Πώς θα το πάρουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία – Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;