Μένουμε Σπίτι: 6 ταινίες που απεικόνισαν πανδημίες πριν τον κορωνοϊό
Ταινίες με πανδημίες για τώρα που μένουμε σπίτι μας!

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω τόσο στην χώρα μας, όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, η τέχνη είχε κάνει τα δικά της σενάρια για περιπτώσεις πανδημίας δημιουργώντας τις δικές της ιστορίες.

Παρακάτω σού παραθέτουμε 7 ταινίες που ασχολήθηκαν με το θέμα των πανδημιών, πολύ πριν έρθει ο κορωνοϊός, για να περάσει ο χρόνος στην καραντίνα. Άλλωστε πλέον #μένουμε σπίτι και ο χρόνος είναι άπλετος.

Ας τις δούμε παρακάτω!

1. Contagion

Όταν ένας μολυσματικός ιός προκαλεί παγκόσμια φονική πανδημία, διάφοροι φορείς υγείας προσπαθούν να τη σταματήσουν και να βρουν το εμβόλιο, ενώ ο πανικός και τα θύματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σου θυμίζει κάτι;

2. Η Αίσθηση του Έρωτα

Μία πανδημία “χτυπάει” τον κόσμο, στην οποία οι νοσούντερς χάνουν σταδιακά τις αισθήσεις τους. Έτσι, μια επιδημιολόγος κι ένας σεφ ερωτεύονται σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν μια-μια τις αισθήσεις τους. Τι μπορεί να συμβεί μεταξύ τους, αλλά και σε αυτό τον κόσμο;

3.Σπιναλόγκα: Το νησί της σιωπής

Πρόκειται για μία ταινία ελληνικής παραγωγής, η οποία κυκλοφόρησε από την σκηνοθέτιδα Λίλα Κουρκουλάκου του 1958- μία εποχή που η λέπρα αποτελούσε θέμα ταμπου΄για την ελληνική κοινωνία!

Η ταινία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην μετέπειτα ιστορία του νησιού και των κατοίκων του, αφού έγινε η αφορμή να κλείσει το λεπροκομείο της Σπιναλόγκα και οι ελάχιστοι εναπομείναντες πρώην λεπροί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα. Χάρισε στην Λίλα Κουρκουλάκου συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 1958 ως επίσημη ελληνική συμμετοχή, και ήταν η πρώτη γυναικεία ταινία παγκοσμίως που έλαβε μέρος σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ.
υπόθεση.

Είναι η μοναδική ταινία που έγιναν γυρίσματα ενώ λειτουργούσε ακόμα η Σπιναλόγκα ως χώρος αποκλεισμού των ανθρώπων που έπασχαν από την ασθένεια του Χάνσεν. Στην υπόθεση της ταινίας, η επιβεβλημένη απομόνωση των κατοίκων- ασθενών δημιουργεί καθημερινά τριβές και εντάσεις που απασχολούν τόσο τις Αρχές όσο και τους ίδιους τους ασθενείς. Ένα ζευγάρι γιατρών που αγωνίζεται για την θεραπεία της λέπρας στο νησί, πλήττεται τελικά από αυτήν. Όμως οι ελπίδες για ίαση δεν έχουν εκλείψει παρά τις δυσκολίες.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
82'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
81'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
58 - 87
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
0'
57 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;