Φρόϊντ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη σειρά του Netflix
Τι παίζει με τη νέα σειρά Φρόϊντ;

Η σειρά “Φρόϊντ” ήρθε στο Netflix και αμέσως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Στη σειρά, ο “πατέρας” της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόϊντ, θέλοντας να γίνει γνωστός στη Βιέννη του 19ου αιώνα, συνεργάζεται με ένα μέντιουμ κι έναν επιθεωρητή για να λύσει αιματηρά μυστήρια.

Ας μάθουμε λοιπόν λίγα περισσότερα πράγματα για τη σειρά!

1. Τοποθεσία

Η σειρά διαδραματίζεται στη Βιέννη, αλλά τα γυρίσματα έγιναν στην… Πράγα! Ο δημιουργός της σειράς, Marvin Kren, δήλωσε ότι τα γυρίσματα έγινα στην Πράγα, γιατί αφενός η Πράγα και η Βιέννη έχουν παρόμοια αρχιτεκτονική, αλλά η Πράγα σε αντίθεση με τη Βιέννη που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από εκείνη την εποχή, έχει ακόμη την αίσθηση εκείνης της εποχής.

2. Στην προετοιμασία

Για να υποδυθεί τον Φρόϊντ, ο ηθοποιός Robert Finster, εκτός από την έρευνα που έκανε πάνω στο έργο του ψυχαναλυτή, υπνωτίστηκε προκειμένου να δει πως είναι. Όσον αφορά την έρευνα πάνω στο έργο του Σίγκμουντ Φρόϊντ, ο ηθοποιός επικεντρώθηκε στη νεαρή ηλικία, την οποία κλήθηκε να υποδυθεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Freud been hitting gym lately ✔ . . #robertfinster #netflixseries #netflix #series #serie #freud #sigmundfreud #freudseries #freudserie #seriefreud #freudnetflix

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freud Netflix Series (@freudseries) στις

3. Η Salome

Στην τηλεοπτική ζωή του Φρόϊντ μπαίνει η Fleur Salome, ένα μέντιουμ, με τη βοήθεια της οποίας προσπαθεί να λύσει τον μυστήριο φόνο. Αυτός ο χαρακτήρας έχει βασιστεί σε μία πραγματική φίλη του Φρόϊντ, τη Lou Andreas – Salome. Αν και δεν έχει αποδειχτεί ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, ο Φρόϊντ και η Σαλομέ αλληλογραφούσαν, έχοντας ανταλλάξει πάνω από 200 γράμματα μεταξύ τους, τα οποία αργότερα κυκλοφόρησαν σε ένα ενιαίο βιβλίο.

Φαίνεται ότι η Salome, η οποία ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκαν με την ψυχανάλυση, είχε σίγουρα ερωτικές σχέσεις με τον Νίτσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Freud and Fleur ? . . #robertfinster #freud #freudseries #freudnetflix #ellarumpf #series #serie #show

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freud Netflix Series (@freudseries) στις

4.Ναρκωτικά

Αν και ο Φρόϊντ έλεγχε σε μεγάλο βαθμό όσα βιογραφικά στοιχεία κυκλοφορούσαν για αυτόν υπάρχει κάτι το οποίο βρίσκεται εντός της σειράς και είναι πραγματικό. Ο Φρόϊντ όντως έκανε χρήση κοκαϊνης, την οποία θεωρούσε φάρμακο κατά της κατάθλιψης και συνιστούσε σε ασθενείς του να κάνουν επίσης χρήση αυτής.

5. Φρόϊντ και έγκλημα

Η αλήθεια είναι πως ο Φρόϊντ στην πραγματική του ζωή δεν ασχολήθηκε με κάποια υπόθεση ως ερευνητής. Ωστόσο, υπάρχουν προγενέστερες προσπάθειες, που προσπάθησαν να συνδυάσουν τη ζωή του Φρόϊντ με το έγκλημα.

Το 2014 είχε γίνει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μία σειρά η οποία θα ένωνε τηλεοπτικά τον Φρόϊντ και τον Σέρλοκ Χολμς, αλλά η πορεία της παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλετε λίγο ακόμη Φρόϊντ να λύνει μυστηριώδεις φόνους, μπορείτε να διαβάσετε το μυθιστόρημα The Interpretation of Murder, στο οποίο τοποθετείται ο Φρόϊντ κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη το 1909 στη μέση μιας υπόθεσης φόνου, την οποία προσπαθεί να λύσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

“I know he is–sensitive–on some points, Detective, but you must bear in mind how hard it is for an honest man to do his work in relative obscurity, while dishonest men attain wealth and renown. That is why corruption is so pernicious. It breaks the will of good men.” ?? This is one of my favourite historical fiction mystery novels ☕ Hope to re-read it in a near future ? also, purchase the second book. . . #theinterpretationofmurder #jedrubenfeld #historicalfiction #mysterynovel #bookquotes #books #bookstagram #bookstagrammer #bookgram #bookgrammer #bookgasm #bookish #bookoftheday #booklover #booklove #bookporn #bookphotography #bookcover #bookcommunity #bookclub #bookhaul #bookreview #booktube #booktuber #bookblogger #bibliophile #bookworm #instabooks #bookselfie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejectioncatreads (@dejectioncatreads) στις

Δείτε επίσης: 10 μεγάλες αλήθειες για τη ζωή του Σίγκμουντ Φρόϊντ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1