Δώρο Πάσχα 2020 και Eπίδομα Aνεργίας: Στα ΑΤΜ τα χρήματα των δικαιούχων
Δώρο Πάσχα 2020: Δείτε αναλυτικά!

Στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα 2020.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

– Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.

– Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Δώρο Πάσχα 2020: Πότε θα πληρωθεί στους εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων εργασίας

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, από όλες τις επιχειρήσεις θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα 2020 στους εργαζομένους και εργαζόμενες της χώρας.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το Δώρο Πάσχα 2020 στους εργαζόμενούς τους, εκείνες οι επιχειρήσεις που, είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, είτε βάσει των ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Κατά την ενημέρωση για την τέταρτη δέσμη οικονομικών μέτρων, που λαμβάνει η κυβέρνηση γα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Χ. Σταϊκούρας διευκρίνισε -μεταξύ άλλων-  ότι το δώρο Πάσχα 2020 θα καταβληθεί κανονικά στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις.

Μέχρι τις 15 Απριλίου στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που δεν περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές και δεν περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το δώρο Πάσχα 2020 μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Σημειώνουμε ότι οι επιχειρήσεις που δε θα καταβάλλουν το δώρο Πάσχα μέσα στις ημερομηνίες αυτές, 15 Απριλίου, για όσες είναι ανοιχτές και δεν επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό και 30 Ιουνίου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, θα έχουν τις σχετικές κυρώσεις.

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2020

Κανονικά θα καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά συνέπεια, το Δώρο Πάσχα 2020 θα καταβληθεί κανονικά μέχρι την μεγάλη Τετάρτη για επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ, τροφίμων, φαρμακεία, φαρμακευτικές εταιρείες και γενικότερα όσες επιχειρήσεις δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, με ανοιχτή ημερομηνία που θα επιλέξει ο εργοδότης και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή που βάσει ΚΑΔ πλήττονται δικαιούνται ολόκληρο το δώρο Πάσχα 2020.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει στην εργασία τους το διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου, επειδή, για παράδειγμα, έληξε η σύμβαση τους, δικαιούνται αναλογία του Δώρου ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο είχε καταργηθεί για το Δημόσιο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς θα το πάρουν μισθωτοί και επαγγελματίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;