4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μία σχέση από απόσταση
Ποιος είπε ότι η σχέση από απόσταση είναι εύκολη υπόθεση;

Η απόσταση σε μία σχέση είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Αν καταφέρεις να τη διατηρήσεις τη σχέση αυτή, τότε, ξέρεις ότι θα είναι πολύ δυνατή και θα έχει διάρκεια στον χρόνο. Δεν μπορούν, όμως, όλοι οι άνθρωποι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μίας σχέσης από απόσταση.

Και τώρα, λόγω της καραντίνας και του κορωνοϊού οι περισσότεροι βρισκόμαστε να έχουμε σχέση από απόσταση. Και από ότι βλέπεις δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο να τα βγάλεις πέρα.

1. Ειλικρίνεια

Όταν λέμε ότι η ειλικρίνεια είναι σημαντικός παράγοντας μιας σχέσης από απόσταση (Όλων των σχέσεων γενικά!), δεν αναφερόμαστε μόνο στο να δίνεις αναλυτικό ραπόρτο για το που πήγες, τι ώρα, ποιους είδες, τι έφαγες και άλλα τέτοια. Πέρα από τις μικρές λεπτομέρειες που σαφώς θα μοιράζεστε, για να διατηρηθεί η σχέση, όταν βρίσκεστε μακριά, καλό είναι να είσαι ειλικρινής με το πως αισθάνεσαι και προς εκείνον και προς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Επίσης, αν είσαι κακόκεφος/η για τη δουλειά σου, γιατί τσακώθηκες με κάποιον, γιατί απλά είχες μια άσχημη μέρα, εκφράσου ειλικρινά, πες το όπως έχει, και μην περιμένεις ο άλλος να το καταλάβει από μόνος του, όντας χίλια μίλια μακριά! Αν θες συναισθηματική στήριξη ή οτιδήποτε και εκείνος/η δεν το καταλαβαίνει σε αυτή τη φάση, γιατί είναι μακριά, απλά συζήτησέ το μαζί του/της, είναι η μόνη λύση!

2. Μην πιέζετε ο ένας τον άλλον

Είναι γεγονός πως σε μια σχέση εξ αποστάσεως, η επικοινωνία είναι το Α και το Ω. (Σε κάθε σχέση είναι, αλλά πόσο μάλλον στην απόσταση!). Θέλετε να μιλάτε συχνά, να μαθαίνετε νέα, να κρατάτε την καθημερινή επαφή, όμως μη ξεχνάς ότι δεν είναι καλό να ασκείτε πίεση ο ένας στον άλλον, ούτε πρέπει να γίνει αυτοσκοπός το να μαθαίνεις τις κινήσεις του άλλου και να ξέρεις που βρίσκετε κάθε ώρα και στιγμή.

Αν δεν μπορεί να σου μιλήσει, για παράδειγμα, εκείνη τη στιγμή που εσύ έχεις όρεξη να συζητήσεις ή ξεκουράζεσαι, οφείλεις να δείξεις κατανόηση. Χωρίς αμοιβαία κατανόηση, υπάρχει μέλλον πιστεύεις;

3. Συχνή επικοινωνία

Μέσω Skype, μέσω μηνυμάτων, γενικώς πρέπει να υπάρχει μία καλή και σωστή επικοινωνία μεταξύ σας. Να μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή και να ξέρεις ότι θα σου απαντήσει.

Πέρα από αυτού του είδους την επικοινωνία πρέπει να υπάρχει και πιο ουσιαστική. Μία πιο βαθιά επικοινωνία που θα εκμηδενίσει την απόσταση μεταξύ σας. Όσο και να είναι τα χιλιόμετρα!

4. Πείτε ότι νιώθετε

Το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου σε μία σχέση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ειδικά, τώρα, που η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη και όλοι έχουμε χιλιάδες σκέψεις που περνάνε κάθε δευτερόλεπτο από το μυαλό μας. Οπότε, πρέπει να εκφράζεται τα συναισθήματά σας ο ένας στον άλλο. Αν σου λείπει, πες του το. Θα τον κάνεις να νιώσει και αυτός πιο άνετα για να σου πει τι αισθάνεται ακριβώς.

Επίσης, το να μιλάτε τόσο ελεύθερα και άνετα μεταξύ σας, θα βοηθήσει τη σχέση σου αργότερα!

Δες ακόμα: 4 πράγματα που θα σου δείξουν ότι έχεις ερωτευθεί τον κολλητό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 1