Πανελλήνιες 2020: Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να ΜΗΝ γίνουν οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο
Όσα ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις Πανελλήνιες 2020. Δείτε αναλυτικά!

Ο κορωνοϊός έχει φέρει μεγάλες αλλαγές και στις Πανελλήνιες 2020. Μάλιστα, αρκετά είναι τα σενάρια που ακούγονται για την διεξαγωγή των εξετάσεων. Ωστόσο, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανέφερε η Υπουργός από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου:

“Ξεκινούν οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης.”

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Υπουργός δήλωσε:

“Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιου.”

Αναφορικά με τις εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου:

“Η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης». Ακόμη, επέμεινε ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος.”

Ακόμη, αναφέρθηκε στα εξ αποστάσεως. Γι αυτά, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο. Ενώ, ανέφερε:

“Είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία.”

Μάλιστα, επισήμανε ότι την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 15.000 ψηφιακές τάξεις. Ενώ, σε σχετικές πλατφόρμες έχουν εγγραφεί 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την “εκπαιδευτική τηλεόραση” στην ΕΡΤ.

Τέλος, σε ότι αφορά τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η Υπουργός δήλωσε:

“Προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος.”

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2020: 30 Μαρτίου με 9 Απριλίου οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις – Δείτε αναλυτικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;