Reuters: Ανησυχία για πιθανή έλλειψη προφυλακτικών λόγω κορωνοϊού
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προφυλακτικών στον κόσμο έχει αναστείλει την λειτουργία της λόγω κορωνοϊού.

Εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προφυλακτικών έχει κάνει αναστολή λειτουργίας.

Η Karex έχει την έδρα της στη Μαλαισία και κατασκευάζει 1 στα 5 προφυλακτικά παγκοσμίως. Ωστόσο, τις τελευταίες 10 ημέρες δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα προφυλακτικό στα τρία εργοστάσιά της λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση της Μαλαισίας προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αυτό το γεγονός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη έλλειψη 100 εκατ. προφυλακτικών, που κανονικά πωλούνται στην αγορά από εμπορικά σήματα, όπως η Durex, παρέχονται σε κρατικά συστήματα υγείας, όπως το βρετανικό NHS, ή διανέμονται από προγράμματα παροχής βοήθειας, όπως το Ταμείο των Ηνωμένων Eθνών για τον Πληθυσμό.

Ο CEO της Karex, Γκοχ Μιαχ Κιατ, δήλωσε χαρακτηριστικά αυτή την εβδομάδα στο Reuters:
“Θα δούμε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, το οποίο θα είναι τρομακτικό. Η ανησυχία μου είναι ότι για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή έναν μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες.”

Δεδομένου ότι η Μαλαισία είναι από τις χώρες που έχουν δεχτεί το σοβαρότερο πλήγμα από τον κορωνοϊό μετρώντας παραπάνω από 2000 κρούσματα και 26 θανάτους, τα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν ως τις 14 Απριλίου.

Η Μαλαισία επιτρέπει σε ορισμένους παραγωγούς παραγωγούς βασικών αγαθών να λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν με το μισό προσωπικό. Έτσι, ο Ο Γκοχ δήλωσε ότι η Karex είναι στη διαδικασία να υποβάλει αίτηση στην κυβέρνηση προκειμένου να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση και υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι άλλες χώρες με μεγάλη παραγωγή προφυλακτικών είναι η Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο ιός και είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων, καθώς και η Ινδία και η Ταϊλάνδη, όπου τώρα καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων.

Δείτε επίσης: Όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε τώρα που Μένουμε Σπίτι (Λίστα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;