Πανελλήνιες 2020: Δε θα μετακυλήσουν, ούτε θα μειωθεί η ύλη, σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας
Πανελλήνιες 2020: Όσα ξεκαθάρισε η Υφυπουργός, Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Όπως ξεκαθάρισε στις 21/03, η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δεν θα χρειαστεί να παραταθεί η σχολική χρονιά και ούτε θα αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής για τις Πανελλήνιες 2020, εάν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή στις 28 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, η περικοπή διδακτέας ύλης και η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης στις Πανελλήνιες 2ο2ο, θα γίνουν μόνο αν υπάρξει νέα απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων, μετά το Πάσχα.

«Με την υπάρχουσα υπουργική απόφαση, τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ήτοι στις 28 Απριλίου», είπε η Σοφία Ζαχαράκη, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «με τις 20 ημέρες μαθημάτων που μέχρι τότε θα έχουν χαθεί, δεν υπάρχει περίπτωση απώλειας της σχολικής χρονιάς καθώς υπάρχουν μέτρα αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών», όπως, για παράδειγμα, η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης.

Μ’ αυτά τα δεδομένα, όπως επεσήμανε η ίδια, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελληνίων 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για τις εξετάσεις λόγω κορωνοϊού;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;