Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο στις 06:00 - Δείτε αναλυτικά
Κορωνοϊός: Σύμφωνα με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 23/3, θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Με διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας για την αποφυγή της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Η ισχύς του μέτρου αυτού θα ξεκινήσει από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, 23/3.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Δείτε σε Live χρόνο τις σχετικές ανακοινώσεις!

Τρεις είναι οι εναλλακτικές για τον τρόπο που θα κινούμαστε. Δείτε τις αναλυτικά παρακάτω:

1. Με ένα έντυπο που θα αναφέρει 6 λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθείς. Ήδη, έχει διαρρεύσει μία μορφή του εντύπου αυτού στο διαδίκτυο. Το επίσημο έντυπο θα μοιάζει με το έντυπο που έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, αλλά ουσιαστικά θα είναι σε μία νεότερη φόρμα.

2. Με ένα SMS στο 13033, το οποίο θα μας στέλνει απάντηση.

3. Με ένα χαρτί που θα μπορεί να συμπληρώνει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει και τι ώρα. Για παράδειγμα:

“Βγαίνω στις 10:30 πμ και πηγαίνω στο φαρμακείο.”

Μαζί με το χαρτί θα πρέπει να έχεις και την ταυτότητά σου για να την επιδείξεις αν σου ζητηθεί για έλεγχο στο δρόμο.

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσει διάγγελμα από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και τον ΥφυπουργόςΥγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σε αυτό θα γίνουν περισσότερες διευκρινίσεις με την καθολική απαγόρευση που θα ισχύσει. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα επιτρέπονται μόνο μετακινήσεις προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Οι πολίτες που θα επιθυμούν να μετακινηθούν θα στέλνουν μηνύματα SMS προς τον αριθμό 13033. Στη συνεχεία θα δηλώνουν σε ειδική φόρμα το που θα κατευθύνονται, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις με τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η καθολική αυτή απαγόρευση πρόκειται για εφαρμογή του σχεδίου “Άρτεμις” με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας. Το σχέδιο αυτό περνάει σε μία νέα φάση του.

Δείτε ακόμα: Κορωνοϊός: 94 νέα κρούσματα – 624 συνολικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;