4 ελληνικές ταινίες που αξίζουν τον χρόνο σου!
Αυτές οι ελληνικές ταινίες είναι μερικές που ξεπέρασαν τα στενά όρια του ελληνικού σινεμά και πρέπει να τις διες!

Το κλείσιμο στο σπίτι δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Έχεις κάνει (σχεδόν) τα πάντα. Έχεις δει ότι σειρά και ταινία κυκλοφορεί. Έχεις ξεμείνει από πράγματα για να κάνεις και… είμαστε ακόμα στην αρχή! Όμως, είμαστε σίγουροι πως δεν έχεις προσπαθήσει να δεις ελληνικές ταινίες.

Ναι! Καλά, διάβασες! Το ελληνικό σινεμά έχει περάσει πολλά και, τώρα, βρίσκεται σε ένα σημείο ανάκαμψης με ταινίες να διακρίνονται σε διεθνή φεστιβάλ και να βλέπουμε στις αίθουσες όλο και περισσότερες ελληνικές ταινίες. Με την μεγάλη επιτυχία της ταινία “Ευτυχία”, φαίνεται ότι το κοινό θέλει να δει ελληνικό σινεμά.

Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε μερικές ταινίες που αξίζει να δεις τώρα που θα μείνεις σπίτι!

1. Τα Κόκκινα Φανάρια


Η ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη με πρωταγωνιστές τους Τζένη Καρέζη, Γιώργο Φούντα, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Μάνο Κατράκη και Φαίδων Γεωργίτση, είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του ’60. Πρόκειται για μία ιστορία εφτά γυναικών στην Τρούμπα, τις τελευταίες μέρες πριν το κλείσιμό της.

2. Κυνόδοντας


Ο Γιώργος Λάνθιμος με αυτή την ταινία που βραβεύτηκε στις Κάννες, ξεκίνησε μία καριέρα όπως κανείς άλλος μέχρι στιγμής Έλληνας σκηνοθέτης. Η ιστορία μίας οικογένειας που έχει κλεισμένα τα παιδιά της στο σπίτι είναι περίεργη, μοναδική και… μαγική. Ίσως, η κριτική που ασκεί πάνω στην ελληνική οικογένεια να είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ίσως, να είναι αρκετά περίεργη για σένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να τη δεις!

3. Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

Το κοινωνικό δράμα και θρίλερ του Σύλλα Τζουμέρκα αποτελεί την δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη με την Αγγελική Παπούλια. Το δράμα αυτό μας μεταφέρει στο Μεσολόγγι όπου βλέπουμε την ιστορία δύο γυναικών, μιας αστυνομικού και μιας εργαζόμενης σε εκτροφείο χελιών, των οποίων οι μοναχικές ζωές διασταυρώνονται όταν ξεσπά ένας κύκλος βίας στο Μεσολόγγι, όπου ζουν.

4. Δράκος

Η ταινία του Νίκου Κούνδουρου με πρωταγωνιστεί τον Ντίνο Ηλιούπουλο που θεωρείται, πλέον, ως μία από τις πιο σημαντικές ταινίες του ελληνικού σινεμά. Ο Δράκος συνδυάζει στοιχεία από τον ιταλικό νεορεαλισμό, τον γερμανικό εξπρεσιονισμό αλλά και το Φιλμ νουάρ. Είναι μία από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που έδωσαν ένα διαφορετικό στίγμα και αξίζει τον χρόνο σου!

Δες ακόμα: Οι καλύτερες ελληνικές ταινίες που αξίζει να δεις έστω μία φορά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;